En ståtlig herre

Hästarna kom ut först kring 1 idag pga snöstorm. Dom var minst sagt nippriga jag vet inte riktigt varför men dom kastade sig runt,fräste med näsborrarna och var allmänt tokiga. Så fick en bild då Hamrex spänner upp sig för Kalle ;)
Ser ni skägget under hakan ?
 
/Juliah

Hööks 93-95

Hm hittade några gamla hööks kataloger när jag och pojkvännen städade ur några gammla skrymslen.
Var väldigt intressant att bläddra i dom och fundera över hur mycket som har förändrats när det gäller utrustning mm.
Fanns bara 3 ridhjälmar att välja mellan ;)
Vad sägs som att tävla i detta?
 

Älskar uttrycken Tuffaste,Fräckaste,Coolaste,Toppenmysig osv osv!

 
Gröna chaps uuugh!
 
 
Billiga träns?
 

Damsadel?
 
????
Detta är någonting jag saknar hos hööks! Var är alla rejäla lokselar som fanns förr. Är verkligen i behov av ett helst NU!
Ja en hästdammsugare?
Gillar uttrycken alla vet väl vad ett svullo är?
 
Någonting som också var intressant var att det bara fanns 2 schabrak att välja mellan med 10-15 olika vojlockar.
 
/Juliah
 

Tatuering

Kommer ni tatuera in er häst/hästars namn när ni blir tvugna att ta bort dom? Igår hade vi en diskussion på skolan om just tatueringar. Jag har bestämt mig för att tatuera in Rosas fullständiga namn då jag har ålder osv inne. Varför?, jo för att jag alltid vill ha med henne, var jag än är, hur jag än mår kommer jag då alltid minnas den hästen som ändrade hela min syn på livet, hur man ska göra för att lyckas och hur man förstår sin egen själ.
                                                                                       /Juliah
 
Kanske något i denna stil?
/Juliah

Roar mig

Tog in hästarna tidigt idag pga stormen torkade av de värsta vattnet från dom och stoppade ett fleece täcke på Hamrex. Gick iallafall in och smörjde upp mina sommar ridskor samt Hamrex westernträns.
/Juliah

Fint väder

Riktigt fint väder idag..typ snö blandat regn. Kalle fixade hästarna imorse och täckade Rosa. Men tror dom får komma in tidigt idag eftersom dom ser helt genomblöta ut. Trots att jag har feber så vill jag ändå gå ut till som ikväll och iallfall borsta av dom. Brukar alltid känna mig bättre efter att jag varit med dom.
/Juliah

Rekommendation

Tänkte rekommendera ett par riktigt bra vinter hanskar. Själv använder jag dom som både rid/kör och stallhandskar. Helt vattentäta och otroligt varma rekommenderar dom till alla som har frusna händer!
Jag har 2 gamla par sånna här men dom är lite för stora och dessutom ganska slitna, så min snälla far köpte nya från swedol igår i rätt stl :)
/Juliah
 

sjukt sjuk..

Kul jag är sjuk igen..Mitt huvud känns som en vattenmelon,snoret rinner och är varm som en ugn. Det värsta är att det varit kanon väder idag, sol och endast -2! Men rida kan man inte. Pojkvännen tar stallet och hästarna idag vilket jag är otroligt tacksam över, tur att han finns<3
gammal med ack så fin!
/Juliah

isande vindar

Man kan verkligen säga att det var isande vindar idag. Min dag i sig har varit helt åt helvete pga länstrafiken,,jag har gråtit och svurit typ hela dagen och nu har jag dessutom åkt på en förkylning..Nog med mina problem..
Det är snöstorm här och snön tränger sig på överallt, stora snödrivor hindrar en från att gå ut. Men tog in hästarna så fort jag samlat lite energi. Tur att jag har världens bästa pojkvän som hjälper mig med mockning, utfodring osv.
 
Hamrex som inte hade täcke idag var aningen isig men inte så frusen, men slängde iallafall på ett fleecetäcke
.
/Juliah

Hård träning

Blev hårdträning för båda hästarna. Först hade jag ridlektion med Rosa i sällskap med min instruktör Ida och hennes arabhingst. Rosa vart lite distraherad av det snygga hingsten. Det blev mycket samlingar, olika takter i trav,kort galopp samt skolgalopp. Blev mycket frustande där. Sen for jag och kalle och körde med Hamrex och lassvagnen. Blev ett pass med alla gångararter vilket resulterade i en väldigt svettig häst. Kollade över hans sele och insåg att hans loksele sitter lite trångt? kanske dags att kolla efter en ny?
 
Hade inte med systemkameran i stallet idag så ni får klara er med en suddig bild på en svettig men nöjd häst :)
/Juliah

Djupa funderingar

Jag funderar på vad jag ska göra med Hamrex egentligen. Han är ju ingen ridhäst har problem med att ha bett i munnen. Han gillar ju körning med att han har problem med bett stör i det också eftersom han är alldeles för stark
på hackamore. Jag har ju tänk att tävla med honom till sommaren men känner att vi måste få bli starkare i ridningen. Idag när jag longerade var han otroligt missnöjd, Och verkade besvärad av bettet. Han gick bara och gapade och tuggade hela hela tiden. Kan ha berott på att han hade gummisnoddar också?
Men jag vet inte riktigt vad jag ska göra med honom han är ju så pass "fölig"/barnslig så lek är väl hans favorit sysselsättning. Jag har haft mina funderingar att bara rida utan utrustning i korall eller på ridbanan. Det som är synd är att han inte går att rida ut själv och eftersom jag är ensam med hästarna så kan jag inte rida ut med Rosa och Hamrex tillsammans. Hamrex är minst sagt en speciell häst och jag måste ta mig en riktig funderare vad jag ska göra i framtiden med Hamrex.
/Juliah

2 longerings pass

Hann longera båda hästarna idag. Rosa skötte sig helt klart bättre än Hamrex är har många funderingar kring vad jag ska göra med Hamrex,ska lägga upp ett långt inlägg med det senare. Iallafall så gick Rosa riktigt bra. Hamre var däremot mera okencentrerad och verkade ovanligt irriterad åt bettet..
Kommer lägga upp en film senare om internet inte sviker mig. Så länge får ni klara er på några suddiga skärmavbilder.
/Juliah

Ooops

Glömde helt bort att bloggga igår,,Red iallafall Rosa på ridbanan. Tränade skänkelvikning i trav samt skolad skritt.
Hon gick faktiskt riktigt riktigt bra! jag och Rosa har en sån där riktigt bra period just nu då allting funkar. Kanske
beror på att jag bytt ut nästan all utrustning för att ingenting ska klämma,skava osv Vilket har lett till att hon känner sig mer bekväm i ridningen :)
Jag gillar hennes vintermage ;)
 
/Juliah

Haid

Jag tror inte jag har skrivit något om Haid tidigare?
Aja, i alla fall så var Haid min första häst, fick han i julklapp julen 2007.
Pappa och min låtsas mamma drog med mig till stallet tidigt på morgonen, när jag klev in i stallet så stog pappa och filmade, jag fattade såklart ingenting och gick bara och ställde mig bredvid honom, kollade runt lite sen såg jag att i boxen som alltid stått tom, där stog det en häst.
Inte vilken häst som helst heller, det var hästen jag hade gnällt om att vi skulle köpa i ett par veckor.
Jag fick 4 underbara år med Haid, tills sommaren 2011 då jag hade vuxit ur honom..
Så jag var alltså tvungen att sälja honom, eller jag var inte tvungen, men om jag inte hade gjort det hade han bara fått bli körd då och då, vilket inte hade varit så roligt för honom..
Visste aldrig att det skulle bli så himla jobbigt förrän vi hade skrivit på alla papper osv och transporten rullade ner från gården, tror aldrig någonsin att jag har gråtit så mycket i hela mitt liv..
Älskade påniihezt, jag saknar dig!♥
 
/Sannah

Nya hööks katalogen

hmm funderar på att fara till hööks imorgon?
/Juliah

Promenad i kylan

Eftersom det var -23 så var jag och promenerade med Hamrex, hann få ett skavsår på den korta biten..
Passade sen på att klicker träna han lite med att rygga på kommando, vilket jag anser kan vara rätt praktiskt med tanke på att han är väldigt "fölig"=närgången,naffsar och busar. Tur som det är är han otroligt lättlärd!
/Juliah

Inbakad fläta

Som ni kanske vet har Rosa rätt så lång man. Den blir lätt ivägen när jag tömkör,longerar och ibland när jag rider. Men jag älskar hennes långa fina man så fet glöm att jag klipper av den, det är nog faktiskt det sista jag skulle göra!
 
Idag när jag longerade gjorde jag en inbakad fläta, vilket var mer lätthanterlig!
/Juliah
 

Longering

Var -19 när jag gick ut till stallet men bestämde mig ändå för att longera Rosa vilket jag itne gjort på väldigt väldigt länge. När jag longerar har jag ett rakt eggbett,en tömkörningsgjord,Achemträns utan nosgrimma,gummisnodd smat longerlina och dressyrpisk. Det här var nog bästa gången någonsin jag longerat henne. I början var hon aningen döv och lyssnade inte på ni vet "sakta ner" kommandot "brr") Så passade på att klickerträna henne tills jag fick tillbaka uppmärksamheten sen började jag att träna travfattningar. Hon travade på riktigt fin och kunde bära sig själv. Gummisnoddarna spänndes bara då hon började busa och slänga med huvudet vilket inträffade 2 ggr. Annars hade hon jämt tempo och gick riktigt fint i form :)
 
Hon gäspade och frustade efteråt, ett tecken på att det släppt spänningar!
/Juliah

Godmorgon :)

Godmorgon alla! satt mig just i HK salen. Har nämligen HK direkt på morgonen vilket jag tycker är,,idiotiskt..
Slutar tidigare idag så ska och köpa nytt foder. Ska testa ett annat märke. Kommer också att rida Rosa idag så skriver om det senare. Nä nu ska jag börja att göra en tomatsoppa ;)
 
Feels like this right now..
 
/Juliah

Läxor

Idag är min läxdag. Jag försöker göra bort alla läxor på måndag så får hästarna vila. Ska iallfall ut och mocka snart. Har kollat efter nåt nytt foder till mina hästar eftersom de jag har nu är alldeles för dyrt i längden. Men det är lite klurigt med just foder tycker jag speciellt då mina hästar inte är i samma ålder heller. Rosa behöver ett foder som får henne att stanna i hullet och få lagomt med energi. Hamrex däremot behöver ett foder som är bra för hans hovar, ger han alla mineralar och energi han behöver men som samtidigt inte blir för "mastigt" då han är ganska hrmmn.. fet,,
Kom gärna med tips för foder är inte riktigt min grej..
/Juliah

Rosa just - WTF!!??

Rosas traditionella WTF min ;)
/Juliah

Svar på kommentar

 
Svar: Nej jag önskar verkligen att jag kunde göra såna grimmor men det är faktiskt min fantastiska farbor Sigge som gjorde en rejäl repgrimma till mitt kallblod i present :)
/Juliah
 

Horse Piano

Idag när hästarna skulle fotas var alla 3 verkligen så jobbiga. De bjäbbades och var sjukt otåliga. De
kunde varken ha öron eller huvud mot kameran och inte heller stå stilla på samma ställe..Så vi tog till vårat hemliga vapen. Horse Piano. Finns att ladda ner till telefonen, när man klickar låter det som en häst som gnäggar.
Genast blir hästarna stilla och intresserad, kolla själv ;)
 
Utan Horse piano:
 
Med Horse Piano:

/juliah

Från dagens photo shoot

Bjuder på några bilder sen idag ;)

 
Kommer som sagt hända lite saker på bloggen nu när vi äntligen börjat komma igång ;)


Alla bilder är såklart ©KarlE

/Juliah

 

Fota idag

Idag tänkte jag och Sannah försöka fota bilderna till headern. Det är riktigt kanon väder idag. Men tänkte inte
rida idag eftersom dom båda 2 är nog ganska mörade sen igår. Så idag tänkte jag bara träna lite mer lösgörande så dom får stretcha ut. Hamrex är ju en otroligt klängig häst så ska träna lite "att hålla avstånd" idag. Kan nog behövas..
Han klänger även på Rosa vilket hon inte tycker är så himla trevligt..
/Juliah

Lagomt slut häst

Passade på att träna Hamrex när det var så fint väder idag. Och blev ett ganska hårt pass för honom.
Först var jag en sväng så att min syster och hennes barn fick åka. Men tyckte att Hamrex fortfarande verkade så "hetsig" när vi kom tillbaka. Så jag for en till sväng. Travade mesta dels skrittade bara på stora vägen några hundra meter. Kan säga att det verkligen droppade svett från honom.
 
/Juliah

Uteritt

Red ut med Rosa idag i sällskap av Ida(min instruktör). Var en trevlig ridtur och Rosa skötte sig exemplariskt.
Hon var inte ett dugg distraherad av att vi red tillsammans med en hingst vilket känns otroligt skönt :)
Var dessutom OTROLIGT härligt väder idag bara -4 och strålande sol :D
/Juliah

Rosas Träns

Rosas träns kommer från hööks och är av märket Claridge House. Tyglarna har min instruktör gjort till mig.
Jag rider med kapson kombinerat med gummi kandar. Varför kapson och inte bridong?
Jo jag känner inte alls för att trycka in ett till bett i hennes mun då hon lätt får skav sår, plus att jag vill kunna släppa trycket från munnen helt under ridpassen. Och istället lägga över trycket i kapsonen. När hon går perfekt i form kan jag släppa kapsonen helt och hon kan ändå ta stöd av kapsonen.
/Juliah

Bra pass

Rosa går så himla fint på det nya bettet. Så vi fick även idag ett kanon pass. På det nya bettet söker hon sig framåt neråt vilket var mitt mål med ett nytt bett. Hon var inte lika stökig som förra gången även fast det är 4 dagar sen jag gjorde någonting med henne.
 
/Juliah

Dåligt update

Har verkligen varit dåligt uppdatering här. Men det är därför att för det första så är det -25.. idag dock endast -15. Så att träna hästarna i sån kyla är utesluten. Man förstör lungorna på dom om de måste anstränga sig i syn kyla.
Sen har jag tagit hand om min sjuka pojkvän.. Han ligger i 39 graders feber och har en infektion.
Så har denna vecka endast mockat och tagit in och ut dom. Mina hästar blir så himla deprimerade när dom inte får aktiveras och när jag inte ens hinner borsta dom.. Dom ser alltid lika olyckliga ut när jag säger godnatt och släcker,,
/Juliah

15/1

Slutade tidigt idag, men har mest tagit det lungt här hemma valde att ge hästarna ledigt för att vara med min ny opererade pojkvän,ska snart ut och mocka och ta in hästarna men blir nog inte mycket mer än så. Imorgon ska jag försöka hinna med Hamrex. Nä om man skulle ta itu med läxorna..
/Juliah

Ponnyakuten

Okey, igår såg jag ponnyakuten del 1. Men satt bara och svor åt den. Allvarligt talat vad är det för problem med att inte kunna sitta ner i traven?. Den tjejen hade en helt perfekt ponny...Blir så jävla arg alltså. Hade jag fått äran att hjälpa henne hade jag försökt få in i hennes huvud att om man har en väldigt skumpig häst kan man bara ställa sig aningen. Nu menar jag ingen jävla fältsist utan bara just knipa med låren och trampa ner hälarna mer, samt luta sig lite bakåt då hon var väldigt framåtlutad..Och hon som inte galloperat på ett år,,för det första var hon både för stor och för tung för sin häst. När hon satt upp så satt hon sig dessutom med hela vikten på bakvalvet så hästen studsade iväg. Tycker att många verkar vara mer desperata efter att få vara med i tv än att fixa ett seriöst problem.
/Juliah

Gummi kandar

Fick bettet jag beställde idag, testade och tyckte nästan det såg stort ut men det var lagomt. Beställde 11,5 men fick 12.. Det stod såklart 11,5 men när jag mätte det var det 12cm. Lite besviken faktiskt,, jaja testade det iallafall och kändes faktiskt jävligt bra att rida på det bettet. Hon verkade helt nöjd. Hon var aningen busig men var lättare än vanligt att plocka ihop då hon får sin il. Fick dessutom till en riktigt fin skolad trav samt terre a terre. Ska rida på det nu i några dar samt tvinga pojkvännen att filma så jag får se hur det ser ut:)
/Juliah

Kolik av päron?

Jag har alltid hört att hästar kan få kolik av att äta päron. Men Rosa har då ätit massor med päron utan problem. Dessutom är båda mina hästar helt tokiga i päron. Efter dom fått ett päron brukar dom börja gnägga åt en och tigga? Jag ville ta reda på varför hästar kan få kolik av päron så skickade ett sms till 118800 igår då jag inte orkade gå ner till datorn och googla på det.

Jag fick svaret: Päron i för stor mängd kan ge hästar kolik då päron är gasbildande.
/Juliah
 

Mustasch mannen

Jag tycker det är super charmigt när hästarna får mustasch på vintern. Själv har jag en mustasch man hemma och dessutom får han getskägg med ;)

 
Däremot på våren förvandlas hans fina skägg till smégols hår,,
/Juliah
 

halsring

Det är så mycket bättre med halsring än grimma när man ska binda upp hästen. Det är annars så krångligt när man ska tränsa och börja bängla och stoppa den över halsen. Har 2 "halsringar" som jag fått av en bonde i byn.
Jag andvänder knappt grimma på mina hästar dels för att dom får skavsår och dels för att det är besvärligt. Leder dom ut och in ur hagen med bara ett grimskaft runt halsen. Har bara grimma när jag är och promenerar eller då ibland rider i grimma. Men halsring är helt klart ett bättre alternativ, tycker jag.
/Juliah

Ut med rockard

Jag och kalle var och köra med Hamrex nu på eftermiddagen. Var riktigt skönt vilket Hamrex också verkade tycka. Han hade rask takt och gick och kollade på allt omkring han. Hamrex är ju trots allt en körhäst!
Fristigt värre,, Körde btw med pee wee bettet funkade prima!!
/juliah

Lite nödvändigt

Blev en snabbvisit till Hööks med pojkvännen. Var ju tvungen att fara till rean ;) Reserverade den sista halter grimman så var och hämtade den idag. Blev så jäkla glad när jag såg att den var för halva priset.
Köpte även saker till sjuklådan då Rosa verkar bestämt sig för att skada sig,,Köpte även ett nytt grep då 2 av 3 är trasiga. Tänke köpa ett till sverige grep men blev snål..
Hamrex verkade då gilla sin nya tävlings grimma ;)
/Juliah
 

Uteritt

var på uteritt med Rosa idag. Hon var rätt så het och gick och trippade hela tiden men det var ju länge sen vi var ute och red så hon var glad att få komma ut och röra på sig och se andra vyer. Mötte en gångare som stannade mig och frågade vad hon var för ras och sa att det var en himla snygg häst jag har. Det värmde verkligen såhär i kylan. Hon verkade iallafall himla nöjd efteråt.
/Juliah

Hovar i sanden

Några av mina favorit bilder på just hovar!
Sen en photoshoot jag och Sannah hade en lunchrast i sommras ;)
/Juliah

Bara lungt

Tog det rätt lungt idag med hästarna. Var helt slut för hade fått ta ut allt som heter ilska i mig när jag skulle fylla vatten i stallet. Alla har ju inte sån lyx med rinnande vatten i stallet ÄVEN fast jag har både vattenkoppar och diskho. Iallafall så hade slangen som jag brukar ha frusit och alla andra var för korta..Slösade bort minst 1,5 tim på det,, jag som tänkte fara och köra lassvagn med Hamrex. Fick bli en skritt tur med barbackagjorden istället.
Det var himla mysigt faktiskt, någonting som är roligt med Hamrex är att han är som en hund. Han stannar och luktar i plogkarmen och på vägen och kan stanna och stå stilla i 5min och bara lyssna.
 
Vi var riktigt färggranna idag då vi for ut. Synd att ingen såg oss ;)
Visst är han väldigt läcker i rosa ;)
/Juliah

terre a terre

Idag var Rosa taggad till tusen och MER. Hon bara trippade på stället. Så jag såg tillfället att träna terre a terre
vilket funkade himla bra. Hon satt sig så mycket så hon knappt orkade ta sig upp igen. Efter att vi gjort det och några levade nöjde vi oss. Rosa verkade också nöjd så som avslut så tränade vi skänkelvikning på långa tyglar.
Är faktiskt himla nöjd över hon. Testade dessutom att repetera min "back" övning och nu behövde jag itne ens ha hjälp spöet :)
/Juliah
 

Ögoninflammation

Inte bara Juliah som är sjuk utan även jag.. har dragit på mig ögoninflammation och nu är även en förkylning på g känner jag..
Får se hur det blir med stallet i veckan, vet inte hur länge det kommer ta innan detta försvinner..
 
/Sannah

Beställt nytt bett

Har beställt ett nytt bett till Rosa nu igen. Denna gång ska jag testa att kombinera kandar med kapson.
Har såklart beställt ett happy mouth bett. Horsemeup hade typ 70% rea på just det bettet vilket gjorde mig himla glad då det hade kostat 500:- tidigare.
 Tror starkt på det bettet!
/Juliah

Sjukling..

Kul,,,jag har feber. Kommer vara hemma idag och bara typ spela. Kalle är också sjuk så slipper iallafall vara ensam..Blir ingenting med hästarna tror jag..Vilket känns jobbigt för har kommit på ett till mål med Hamrex nämligen att få ner han i vikt lite.. Men nu på vintern behöver han ju sitt fett för att inte frysa.
Men mot våren kommer jag börja bla trava mer med honom samt köra lassvagnen. Helst i lite upp och nedförs backar för effektivare träning.
Titta bara så vältränad han var på sen sommaren förra året :D
/Juliah

Happiness

Älskade häst.♡
 
/Sannah

Klicker träning

Har börjat klickerträna Rosa lite smått. Och det går riktigt bra,idag har hon börjat kunna rygga på kommando.Hon är verkligen sjukt lättlärd! Testade jag sitta uppe på henne och direkt man sa "back", utan att ta i tyglar så ryggade hon. Hon började också förstå att klicker ljudet betyder "rätt". För direkt hon hörde det så sträkte hon fram mulen för att få en godis ;) (mutor är bra!)
Hon gick dock inte att muta till att ta fram sin linslus inom sig. Istället stod hon och gömde sig i boxen eller såg otroligt sur ut. Hon ville nog vara lite för sig själv idag.
/Juliah

Tömkörning

Tömkörde Hamrex idag på Pee Wee bettet. Han var först väldigt stel men lossnade senare och kunde jobba bättre. När veterinären var hit sa hon att hamrex tunga är väääldigt stor så att ha et väldigt tunt bett är nog väldigt smart. Har ju tänkt att rida han på hackamore också men kommer växla lite mellan betten. Även fast han har tungfrihets bett så blir dom för stora i hans munn. Raka böjda bett ligger mer stilla och trycker inte på lanerna. Men han går bättre på kimblewick bettet.
/Juliah

Tandläkare

Hade ju som sagt hit en veterinär som kollade hästarnas tänder. Hamrex hade inga större saker hon tog bara bort några vassa kanter. Rosa däremot hade en hake och vågbett. Hon fixade till haken men rekomenderade att Rosas tänder bör kollas varje år. Rosa är ju bra i hullet så än är ju hennes tänder bra men som sagt lite slitna..
/Juliah

Mål med Hamrex 2013

Med hamrex har jag lite mer långsiktiga mål
 

*Se till att all hans utrustning är bekväm så han ser ridning mer positivt
* Rida han mer skolad och bärig
* Börja tävla honom i western horsemanship och western pleasure
* Börja lite smått med NH
*arbeta mer med sidleds övningar
 
/Juliah
 
 
 

Tips för den toviga

Passade på att tvätta Rosas svans igår medans hon var så harmonisk. Hade dock bara kallt vatten var för lat för att hämta varmvatten.. Men det fick duga. Iallafall tänkte ge några enkla tips. Rosa har världens tjockaste svans och man. Det fastnar en del i den kan jag tala om för er ;)
Några tips för en lättredd svans och man!
Showsheen pälsglans-finns inget bättre!
ELW balsam- oparfymerat balsam från apoteket
Rotviska- manen och svansen blir fluffigare och river inte bort hår i onödan.
Ljumet vatten när du tvättar svansen!
 
/Juliah

Mer blod än skada

Igår kväll när jag tog in hästarna så såg jag att Rosa hade skadat sig i hagen, förmodligen har hon bara trampat
sig. Var iallfafall ingen stor skada ett litet sår på ett stort djur :) Lindade det så hon inte skulle ha fått spån i såret när hon la sig och sova.
 
Mer blod än skada, tur nog!
/Juliah
 

Mål med Rosa

Jag har faktiskt inte så långsökta mål med Rosa.
 
Piaff: Vill få en renare piaff. Alltså att hon verkligen går på stället och gungar mer i bakbenen
 
Frihetsdressyr: Har tänkt jobba mera med våran komunikation såsom att rida utan någonting
mer än halsring. Vill komma närmare,analycera och förstå.
 
Mer än de målen har jag inte satt upp men kanske kommer med tiden ;)
 
/Juliah

Bärighet

På dagens ridlektion tränade vi bärighet i travfattningar samt i skolad skritt på volt.
Det kändes verkligen jätte bra och mycket mer avslappnat än förra veckan. Även fast vi var på en mycket mindre ridbana, och även denna gång i sällskap av en hingst. Tror Rosa visste att jag hade ont i ryggen och inte villa ha några plötsliga rörelser. För hennes nyanser var underbara mellan skolad skritt och skolad trav :)
Tack Rosa!
/Juliah

Testat Pee Wee

Testade Pee Wee bettet på hamrex idag medan jag väntade på Ida. Var verkligen svinhalt på ridbanan så man fick ha tungan rätt i munen! Slet mig igår när vi var ut med skotrarna så varje gång han halkade till kändes det verkligen som en kniv i ryggen.. red inte han så länge utan ville bara känna på bettet. två goda nyheter var att han slutade tugga som en psyke. Han testade några gånger att gapa men då han kom igång slutade han. Varför gapar han? : Jag tror att han försöker få tag och bita i bettet. Då han tar med tungan och gör den till en boll och försöker pilla bettet längre in i munnen. För när det inte går så slutar han. Tänkte rida och tömköra på det bettet den här veckan och se vad som händer. Han verkade så fundersam efter ridturen.
 
Jag skrittade bara i de olika varven samt testade trava blev förvånad för när jag hoppade av såg jag att han hade börjat skumma om munnen och jag hade ändå bara skrittat runt på ridbanan i 10 min. Han brukar vara svår att få salivet att komma igång.
/Juliah

Nytt bett, nya träningar

Idag kom mamma hem med mitt nya Pee Wee bett kommer nog testa det imorgon för är verkligen super taggad
till att testa det :D
/Juliah

Travtur med Hamrex

Var för omväxlingens skull och travade med Hamrex idag. Han bara trava en km så lossnade vagnen på ena sidan.
Remmen hade gått av,, Tur som det var hade jag en annan remm som jag kunde ta som reservdel :)
Fortsatte trava några varv till. Hade min underbara pojkvän som filmade :)) Så kanske kommer
upp en travfilm om ni är intresserade ?? :)
 
(Bjuder på en skärmavbild från en av filmerna!)
/Juliah

Tandläkar tid för hästarna

Ringde Ingrid imorse, och hon kommer på måndag för att kolla upp båda hästarnas tänder.
Rosas behöver säkert finjusteras är en hel del år seda hennes tänder blev kollade..Hamrex är senast kollade
2010 så det är ju inte så länge sen. Mamma är idag och köper ett Pee Wee bett som jag tänkte testa idag eller imorgon :) har bara hört bra om de bettet hittils :)
/Juliah

Vem älskar henne mest?

Undrar vem som älskar Rosa mest Jag eller Kalle ?? ;)
/juliah
 

Hamrex idag

Testade som sagt att rida på gummipelham idag. Han verkade aningen mer belåten än med kimblewick men han
tuggar fortarande som om han hade en saltgurka i munnen. Jag tror han tycker att bettet är alldeles för tjock..Det är ju faktiskt 21mm brett..och en häst har egentligen INGEN plats för ett bett i munnen då tungan tar upp all plats..
han var dock väldigt behaglig att rida. Hade också den nya gjorden vilket han verkade tacksam över. Han har varit så spännd tidigare just för att den har suttit för hårt och luggat honom.
/Juliah

Pee Wee bett?

Har någon ridit på pee wee bett som kan göra en recension åt mig om vad ni tyckt om de, och andra åsikter.
Håller ju just nu på med att byta bett på honom. Har haft Kimblewick och nu har han börjat gapa. Ska såklart
ha hit en häst tandläkare!! Han har kvar vargtänderna så det är inte så mycket plats för ett bett..
Testade som sagt gummipelham han slutade gapa som en galning men han tuggar fortfarande.. Dom ska ju "tugga"/(suga) på bettet men han verkar mera som besvärad. Han var dock väldigt fin att rida och hade bättre frammåt bjudning men det kan ju också ha och göra med att jag har en annan sadel gjord som gör att han blir mer frammåt och inte lika tillbakadragen och "seg".
Satt iallafall och kollade runt och läste bland annat att en häst egentligen inte har plats för ett bett i munnen då tungar tar upp hela munhålan. Men kika på vad pee wee bettet fått för olika kommentarer och vad jag sett så var det mest positiva. Så om ni har några kunskaper om pee wee bettet för ni väldigt gärna skriva eller mejla mig på
[email protected]  :)
 
 
 
Hööks recension: Storsäljare i USA och Australien. Skonsamt för hästens mun. Ett anatomiskt bett som tar minimalt med plats och ligger stilla i hästens mun. Bettet ger dig som ryttare maximal kontroll med minimal inverkan. Stl: 130/Standard - passar hästar som normalt använder stl: 10 - 12,5 cm. Stl: 140/Medium - passar hästar som normalt använder stl: 12,5 - 14,5 cm.
Ø 8 mm
 
/Juliah

Bett byte

Igår testade jag ett tredelat eggbett med kopparrulle. Hamrex var inte alls belåten med det. Han har nämligen väldigt korta laner. Han kom åt att tugga på bettet. Och då menar jag tuggar inte suger. Trodde först det var att jag spännd de för hårt så det blev högt upp men även då jag lättade så kom han åt att tugga på det och då satt det alldeles för löst.. Så idag köpte jag ett till gummi pelham. Varför stång? Jo för att det ligger mycket mer stilla i munnen vilket gör att han kanske slutar gapa så mycket?? Kommer nu och en tid framöver testa ut olika bett till Hamrex tills jag hittar ett som han är nöjd med, kanske blir bettlöst tillslut? ska också ha hit en hästtanläkare så det inte är någonting med tänderna som gör att han gapar så himla mycket. Hade jag varit en annan slags hästmänniska hade jag bara lagt på en snokremm..vilket jag tycker är hemskt det är ju bara som att ignorera att hästen försöker säga att någonting är fel.
Tror att han kan gilla gummi pelham kommer testa det idag och rida på det imorgon :)
/Juliah

New in

Var med pappa och Kalle till Hööks idag och slösade lite pengar. Köpte bla en ny jacka som jag tänkte använda på vardagarna tills den blir lite sliten och sen ta den som stalljacka. Kommer dock använda den om vi har några foto dagar ;) Köpte även en ny sadel gjord till Hamrex eftersom den han har både är för kort och luggar honom i pälsen. Ett gummipelham även det till Hamrex ska göra en bettvärdering senare idag :) + hästarnas favorit godis :)
/juliah
 

Svar på kommentar

Svar: Faktum är att jag rider akademiskt med båda mina hästar, mest Rosa då Hamrex inte är lika intresserad av just ridning. Har sån tur att jag har en privat instruktör i samma by som mig
som lär ut just akademisk ridkonst. Vilket jag är väldigt tacksam över. Jag har också ridelever som jag i min tur lär ut akademisk ridkonst! Akademiskt tycker jag alla borde rida för hästens skull. Ridpassen är mer som en dans än ett träningspass. Men är samtidigt väldigt intensiva och "tunga" därför brukar jag bara rida 15-30min,då är hästen helt slut. När du rider akademiskt bör du som första steg lära dig hur din häst rör sig under dig. Sen jag började rida akademiskt har jag lärt mig hur jag ska träna varenda muskel för sig, på min häst. Nu är Rosa så pass stark så hon kan alla de skolade gångarterna + levade,terre a terre och även början till piaff. Jag och mina hästar trivs verkligen bra med akademisk ridkonst :)
Akademisk ridkonst brukar också kallas för kraftskapande ridkonst, för det är verkligen kraftskapande :)
 
Om ni är intresserade av att veta mer om akademisk ridkonst är det bara säga till :)

/Juliah

I had to choose

"I had to choose and.. i picked you. Because i love you.
And no matter what happens.. it's the best choice i've ever made."
 
/Sannah

Tips för sadlar som inte ligger still

Har ni en sadel som inte ligger stilla?
En klibbig yta håller vojlocken på plats. Den glider varken bakåt eller nedåt. Inga remmar behövs. Upp och ned blir den en barbackapad som inte glider. Finns i flera olika färger :)
Finns att köpa HÄR
/Juliah

Värk

Ryggen värker som aldrig förr! Tror inte jag kommer ta mig upp på en häst idag. Var iallafall ett lungt nyår.
Vi var och körde skoter. Eldade i en stuga och smällde raketer från en äng. Våran by brukar vara rätt så lugn på nyårsafton då det finns mycket hästar och hundar. Var faktiskt bara vi som smällde raketer resten släppte kinalyktor :) Tror i vart fall att det kommer bli en lugn dag för allvarligt talat så tar jag mig inte från soffan...
/Juliah


RSS 2.0