Promenad i mörkret

Var och promenerade med Hamrex en sväng ikväll och red sedan tillbaka. Gick hur bra som helst! Hamrex är så hinla snäll att gå ut och gå med. Lydig och lyhörd!
Red i den nya grimman och barbacka-gjorden. Vilket funkade bra som vanligt.
 
Såhär söt var han idag
/Juliah

Uppnår mål!

Tro det eller ej men i tisdags var jag och red ut på Hamrex själv för första gången utan problem.
Han brukar alltid svammla och ska vända om men nu var det inga problem. Han var hur snäll som helst och kunde tillomed galoppera utan problem. Ni kan nog inte förstå hur lycklig jag var! Kan det vara att jag bytt ut utrustning som gör att han tycker det är bekvämt att rida nu jämfört med då? Eller är det i mig det har hänt någonting.
Ska nog ta mig en fundering. Dessutom har jag hittat ett riktigt snyggt schabrak till Hamrex. Man kan säga att han var äckligt snygg i limegrönt!
/Juliah

Bett problem

Åhhh.. håller på att bli helt tokig på det här med bett..
Flisan går bra på kimblewicket, hon går att ha på ett helt vanligt 3-delat tränsbett också, men tycker hon kan bli alldeles för stark med det..
Och kimblewicket kan kännas alldeles för skarpt ibland då hon är rätt känslig i munnen.
Bläåå.. har suttit och kollat på bett hela kvällen nu, har lyckats komma fram till att jag ska testa köpa något mildare bett och se hur hon funkar på det, ska testa på något av Fullcheek, 3-delat bridong eller rakt eggbett.
/Sannah

Säljer min sadel

Och ni kan hitta den här: http://www.blocket.se/norrbotten/Henri_De_Rivel_Anthenor_dressyrsadel_45577750.htm och här: http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=541948&kid=
 
/Sannah

Friluftsdag

Var ju som sagt till Krf idag.
Trodde Flisan skulle tjorva lite med lastningen men hon gick bara rakt in i transporten, både när vi skulle dit och tillbaks, duktig häst! 
Nästan direkt vi kom dit så skulle vi rida, och det märkes inte alls att det var första gången Flisan var i ett ridhus, hon gick bara på som vanligt.
När vi hade skrittat fram red vi lektion för Helena, och det gick väl sådär.. Flisan har nämligen extremt svårt för att koncentrera sig när andra sitter och gör "smack" ljudet till sina hästar, hon blir helt förvirrad vilket resulterade till att hon bara försökte galoppera och dra iväg hela tiden. 
Aja i slutet släppte det lite i alla fall, och fick in hon i en hyffsat lugn och fin trav.
 
/Sannah

2 tuffa brudar

Det var minst sagt 2 tuffa brudar som klampade ur transporten imorse. Hade ju friluftsdag så jag och Sannah var  till KRF med hästarna. Vi började med att rida lektion för Helena vilket gick riktigt bra jobbade mest på lösa tyglar med skritt och travfattningar. Blev en ganska hårt tränings pass. Får skriva mer imorgon för nu ska jag ut och ta in hästarna.

/Juliah
 
 

Shopping

Har länge varit på jakt efter ett fleecetäcke till Flisan, for till granngården igår efter jag hade slutat och då hittade jag det perfekta direkt! 

Var typ ”Kärlek vid första ögonkastet” haha! och Flisan var hur snygg som helst i det.

Blev även en hästgodis påse som var väl uppskattad som vanligt.

Och idag blev det ju som sagt en till sväng dit tillsammans med farmor, blev en ny jacka, handskar, helosan och en grimma som matchade fleecetäcket.

/Sannah

Jag hatar rubriker

Nu i ett par veckor har jag och Flisan haft en av våra sämre perioder, det har verkligen varit NOLL kommunikation.. hon har bara flängt omkring i traven och velat galopphera hela tiden och bara varit sådära allmänt het.

Men nu har det börjat gå bra igen, red ut en lång sväng i Lördags och sprang av henne och efter det jobbade hon jätte fint.

Söndag fick hon vila, och igår red jag på volten på gården och gjorde lite tempoväxlingar i skritt, höll på lite med ”pepparkakan” också, och hon skötte sig super!

Idag blev det granngården en sväng efter skolan, lägger upp bilder på vad jag köpte senare.

Kom till stallet för ett tag sen, ska fara och springa av Flisan igen eftersom att hon ska med till Krf imorgon, och om jag känner min häst rätt kommer hon vara helt tokig om jag inte springer av henne.. Blir även första gången hon kommer ridas i ridhus så det blir spännande att se hur hon reagerar på det!


New in

var och köpte en ny grimma till Hamrex igår. Röd är nog den färg han passar bäst i!
/Juliah
 

Gårdagens promis

Var på promenad med Hampan igår och då slog det mig, tänk så många mer fördelar det är att promenera med häst och inte hund. Hästar brukar inte stanna och lukta på en frusen bajskorv i 5 min och drar inte i kopplet vilket många hundar gör. Men det bästa av allt är att man kan hoppa upp och rida då man blir lat ;)
såhär söt var han igår ;)
/Juliah

Dagens to do

http://teeamjump.blogg.se har jätte bra tips för hagaktiviteter som jag kommer göra då
jag kommer hem!
Kika in!
/Juliah

Hinner med mycket

Har hunnit med en del idag imorse red jag Brave Heart blev en del funderingar där och sedan hann jag faktiskt motionera hundarna och nu står Hamrex på tur. Han behöver verkas så tänkte inte tränga på hans skor och han har inte så mycket kontroll på hovarna när det är halt så väljer då hellre att promenera eller tömköra.
/Juliah

Maria kurs

Var på kurs ikväll efter alla om och men. För just när vi skulle fara märkte jag att min sadel rasat!! PANIK!!
Det som hade hänt var att ena bossan lossnat från sitt fäste!! varför ska detta hända mig! Iallafall så slog det mig att jag kan ju låna Sannas dressyrsadel vilket jag också gjorde. Sigge(min farbror) lagade min sadel medans jag red mitt pass. Iallfall så gick det bra Rosa var som en ängel idag så himla snäll och lätt hanterlig och ännu mer ängel var Kalle som hjälpte mig i stressen! Har en del att tänka på sen kursen. Sadeln satt bra och Rosa verkade nöjd. Fick till några riktigt bra travfattningar.
Ska skritta henne imorn så hon inte får någon träningsverk.
 
Har ingen bild att bjuda på så slänger in en arkivbild
Blev btw sjukt olycklig då jag märkte att schabraket på bilden krymt i tvättet och inte passar..
/Juliah

Bett problem

ÅÅH jag får ångest då jag tänker på bett till Hamrex. Problemet är att han försöker lägga tungan över bettet och idag var han extremt jobbig. Även fast jag inte ens tar i tygeln. Sliter han i den och gör allt för att lägga tungan över. Detta gör han speciellt då han blir less. Och så gör han även då han inte ens har ett bett i munnen. Just nu sitter jag och kollar efter alla möjliga bett som kanske skulle passa. Har bett med tungfrihet,port,raka osv men inget faller i hans stil inte heller pee wee bettet. Så har därför tänkt sälja det då jag bara använt det 2 ggr..
Det som gör det svårt är att jag måste ha ett bett som är tillåtet i western helst inte stång nu i början.
 
Ska anmäla mig till en tävling i mars och får se om jag tävlar på hacket eftersom jag bara kommer
vara med i en E-klass. Men skulle kännas som en enorm lättnad att hitta ett bett han kanske funkar någolunda på.
Att han har ett tungfel är ju svårt att "bota" men man kan ju lösa det tillfälligt..
/Juliah

Gårdagens Hamrex

Var och körde lassvagn med Kalle och Hamrex igår. Blev nog ett ganska hårt pass för Hamrex. Han var
helt genomblöt i svett på hals och bringa och lätt anfådd. Men verkar inte ha någon tränings värk.
Han var iallafall väldigt duktig och lydig!
/Juliah

Kikar runt

Kikar runt efter ett semi huvudlag och en lös kapson. Ska jobba ihop lite pengar för att sedan beställa hem lite fina saker!
Något i denna stil blir det nog :)
/Juliah

Glömde helt bort

Glömde helt bort att blogga igår och när mitt minne väl kom igång var det på tok för sent. Var iallafall igår morse och red Idas Arab hingst (Brave Heart). Han hade tydligen stått i 2 veckor men tyckte han var lugnare än någonsin! Var ett väldigt harmoniskt pass, tränade lite skolor och tempoväxlingar.
 
/Juliah

Galopp träning

Tränade galopp med Rosa idag. Kan säga att hon var aningen het och överspännd men fick några riktigt fina galopper. Sen tog vi oss en riktig galopp på landsvägen så hon fick sträcka ut.
När vi galopperat klart så masserade jag henne och kollade över sadeln allt såg bra ut och hon hade inga ömma
ryggmuskler efter galopp passet.
/Juliah

uteritt

Red ut en sväng på hamrex idag. Barbacka såklart. Och dagens lärdom var att ju mindre krims krams jag har på harmex ju bättre och lungare blir han. Barbacka och hackamore är vad som accepteras!
/Juliah

Hööks

Detta ska inhandlas nästa hööks sväng!
 
/Sannah

Harmonisk uteritt

Red ut en sväng idag eftersom hon var blöt sket jag i sadel utan satte på henne ett täcke istället och satt på det.
Hade hackamoret också för fullständig harmoni. Rosa var aningen spänns hela vägen bort från stallet och stannade jämt jämt för att lyssna och analysera omgivningen men direkt vi vände hemmåt så började hon frusta och kännde direkt att alla spännda ryggmuskler jag satt på blev mjuka och nöjda.
Tror damen tyckte det var skönt att få sträcka ut utan sadel,bett och på långa tyglar.
/Juliah

Sadel problem..

Har på senaste tiden märkt att Flisan har varit öm i ryggen, när man har tagit på den har hon som "sjunkt" ihop.
Så tänkte att det kanske var sadeln som spökar, och jag hade rätt.
Juliah kom hit igår och kollade den och hon har musklat på sig rätt bra sen jag köpte sadeln för bara någon månad sen så nu passar den tyvärr inte nåmer.. 
Har suttit och kollat runt på andra sadlar och lutar nog mot att det blir en Albion Legend K2.
 
/Sannah

Just saying WOW

fick gåshud och tårar i ögonen då jag såg detta klipp! Stacy Westfall är verkligen min förebild i westernridningen!
 
Värt att se även om du inte är intresserad av just western !
/Juliah

Mycket utevistelse

Jag tycker det är extra vikitgt med mycket utevistelse för mina hästarderas uteschema ser ut såhär:
 
06:30-Ut,äter frukost ute, ev täcke på Rosa om det är kallare än -15
Morgonhöet dom får på morgonen räcker till 2-3 tiden.
15:00 eller 16:30 tas dom in för att aktiveras beror helt på hur länge jag går skola.
Efter jag ridit gåt dom ut och äter middags höet brukar vara kring 18:30 tiden.
21:00 In, inget hö endast korn och pellets.
 
/Juliah
 

Planerar

Imorgon hade jag tänkt rida på volten på gården för första gången på flera månader..
Sen snön kom och ridbanan snöade över har jag mest bara flängt omkring känns det som, men när jag inte har tillgång till ridbanan så kan jag bara rida på en liten volt på gården, eller ja den räker väl men går inte alls att göra lika mycket som på ridbanan..
Så imorgon blir det hårdträning igen, hade tänkt rida på det tredelade tränsbettet och halsförlängaren så vi får väl se hur det går då eftersom att det var ett par månader sen sist..
 
/Sannah

Bildbomb sen dagens pass


Själv ser jag ut som en tomat av kylan.. och ändå är det bara -14 ute.
/Juliah
 

Kalla men soliga dagar

Igår fotade jag lite i hagen och fick några fina ögonbilder på Rosa där hennes ögonfransar är pyntade med is pärlor.
/juliah

Idag ska hon aktiveras

Idag ska jag aktivera Rosa har jag bestämt men vad jag ska göra är dock lite mer oklart. Det står mellan galoppfattningar eller lösgöranden fast ibland funderade jag på att fara och tömköra eftersom jag själv skulle kunna behöva komma ut och gå. Får se vad damen där ute säger om förslagen.
/Juliah

Whatcha looking at?

/Juliah

Ahaa upplevelse

Som sagt så var Lasse(ordf för MSWR) hit idag för att ge lite råd om bett osv. Man kan säga att jag verkligen
fick en ahaa upplevelse. Det är ju sådan skillnad från intruktör till instruktör. Lasse är i vart fall jätte duktig och gav mig bra tips bla så fick jag veta varför han håller på och gapar och har sig han försöker nämligen lägga tungan över bettet. Och nu tänker ni "hade du inte kunnat räkna ut det själv?" och svaret är: nej, jag har aldirg haft en häst som haft det problemet faktiskt så det beteéndet var helt okänt för mig. Iallafall när jag testade rida på ett av mina western stångbett med hög tungfrihet gick det plötsligt mycket bättre. Testade rida på en hand vilket jag aldrig gjort på han och det funkade mycket bättre.
Sen sa bla han att jag inte ska "plocka" i tyglarna på Hamrex för det tycker han är störande. Istället ska jag ge mer och mer tryck tills han ger efter och då ger jag eftergift. Och så förklarade han att jag måste börja använda benen och vikt mer på Hamrex så jag kan ta så lite som möjligt i bettet så man inte stör honom. Var verkligen en ahaa upplevelse då allting plötsligt började funka.
/Juliah

-20 grader

Trost kylan så tog jag mig ut ändå, fotade och longerade. Hästarna njöt av solen, alla tre stog och solade haha.
Jag och min kamera har även blivit vänner igen, har haft ett problem hur länge som helst att bilderna har blivit suddiga hur man än har gjort.. men det var bara någon inställning jag har haft på som gjort det men nu så är det fixat i alla fall!
Har inte så mycket mer att skriva än att Flisan skötte sig super under longeringen.
 
/Sannah

Promenad i kylan

Blev en snabb promenad igår med Hamrex hade Kalle som satt på han medans vi var och promenerade. Det är fortfarande -20 så tänke inte
göra någonting med Rosa idag men däremot så sitter jag just nu och väntar på Lasse som ska komma förbi och snacka bett. Kommer uppdatera mer om det senare :)
/juliah

Bettlöst

Red på hacket på Rosa idag hon går så himla fint på det så det finns inte. Inte konstigt eftersom hon är inriden på det. Tycker dock att det är synd att man inte får tävla på mekaniskt hackamore..gör mig irriterad eftersom ingen av mina hästar går att rida med vanligt snaffle eller en western stång. Rosa krullar upp sig på stång och blir en struts på snaffle och tja, Hamrex kan ju inte ha ett bett överhuvudtaget.
Så hur fan ska man göra?
Jaja orförande för det westernklubb jag är medlem i kommer hit på lördag för att diskutera och inspektera saken.
Kanske får något bra tips?
 
Rider hellre på hackamore än många många andra bett.
/Juliah

Hamrex igår

Hamrex var aningen båg igår. Han hade dumheter för sig och höll på och veva med hovarna osv..
Men direkt jag hoppade upp blev han en ängel och gjorde allt man bad om.
Men från marken var han verkligen jobbig. Tränade sidepass och lite psykträning med pressening.
/Juliah

Gårdagens pass

Red Rosa igår kväll och gick rikitgt bra! Tränade på lite skolor samt skolskritt och galoppfattning. Orkar inte gå in på det mer omfattande idag för känner mig inte så bloggsugen just nu. Kanske skriver mer sen istället.
/Juliah

Mitt mål med longering

Det är nu på senare dar jag har börjat longera på lina. Eftersom jag har en korall jobbar jag mera med lös longering. Har testat att longera Rosa tidigare men då har hon bara sprungit så fort hon kan. Men efter lite lydnads träning så gick hon riktigt fint. Mitt mål med longering är att hästen ska kunna hålla lugn gångart och vara stabil och bärig. Hästen ska inte heller "dra" i linan utan ska kunna hålla en volt runt mig självmant.
 
/Juliah

Snöstorm igen

Finns inte så mycket att göra när det är snöstorm. ja förutom och köra skoter;) nä men lät hästarna vila idag och var en sväng och rastade skotern, mitt andra väldigt starka intresse förutom hästarna. Iallafall så ska jag gå ut en sväng till dom nu och ge dom mat osv
Kommer kanske mer updatering imorgon!
/Juliah

Nu är det avgjort

Nu är det avgjort jag kommer fortsätta rida på Hackamore på Hamrex iallfall så långt som det går. kan ju fortfarande tävla i E-klasser. Dock så är dom typ prova på klasser men får väl se hur långt vi tar oss nu i början kommer jag ju inte ha så mycket till förväntningar så kommer nog inte börja fundera så mycket på att ha ett bett i munnen på honom. Idag fick jag verkligen en ahaa upplevelse idag. Bla har jag och Hamrex haft problem med sidepass (skänkelvikning över bom) samt att backa. Och nu när jag rider på hackamore funkar ALLT. Tidigare har han bara krulat ihop halsen om man tog i bettet istället för att backa. Han är en helt annan häst att rida på hackamore!
bjuder på en gammal bild..
/Juliah

Det var ett tag sen nu igen..

Ja jag är väldigt duktig på att uppdatera här.. men har ingen aning om vad jag ska skriva, så nu får ni nöja er med några bilder bara.
 
/Sannah
 

Hackamore

Testade rida med hackamore igår på Hamrex. Var ganska övertygad att han skulle gå bra på det vilket han också gjorde men då är problemet att jag inte får tävla på det..Bara i E klasser om jag ska vara med i högre klasser måste jag ha bett eftersom mekaniskt hackamore inte är tillåtet. Lars som är ordförande för westernklubben jag är medlem i ska komma förbi nästa helg så ska vi se på saken och ev få några tips. Problemet är att Hamrex inte trivs med bett i munnen för att han har för stor tunga så bettet har ingen plats..Vi får se vad som sägs i slutändan.
/Juliah

Dagens pass: Skolor

På dagens pass tränade vi skolor det är så himla roligt att trixa med skolorna och man kan säga att vi hittade
saker att träna på. Bla så viker hon sig i vänster varv och blir utåtställd i höger varv. Jag fick jobba ganska hårt med mig själv idag så var alldeles blöt i svett då vi var klara. Ida (min instruktör) tyckte det såg jätte snyggt ut och sa att vi skulle ha haft en kamera och fota med. Kan beskriva Rosa idag som bärig och maffig.

Bjuder på en gammal bild samt en väldigt snöig och nöjd Rosa efter att hon fått vltra sig i snön ;)
/Juliah
 


RSS 2.0