Blogg.se krånglar

Blogg.se krånglar jätte mycket men ska lägga in ett inlägg som EGENTLIGEN skulle ha publicerats igår,,suck
Igår longerade jag flisan med inspänningar. Hon har aldig haft det på sig men hon protesterade inte.
Jag brukar vara emot att använda inspänningar men Flisan behöver få en liten knuff för att förstå att hon inte är travare längre. Först longerade jag utan dom på i ca 7min sedan med dom på 3-4min och sen bytte jag varv och gjorde samma sak. Tillsist gjorde jag det i trav vilket funkade bättre än förväntat. Sannah har även bokat en dag i veckan då jag kommer hålla ridlektion för henne :) Så kul att sprida kunskaper !

Spö och sporrar?






Jag har faktiskt aldrig fattat vitsen med spö och sporrar? Spö kan jag väl förstå att man använder då man longerar eller om man har en häst som är jääätte seg, Men har alltid tyckte att spö och sporrar är någon en ponny ryttare har då ponnysar kan vara lite tjuriga. Jag har ett dressyr spö som jag dock knappt aldrig använder brukar mest ha det till frihets dressyr för att få en armförlängning och kan nå runt hela hästen, Men aldrig annars man rider ju framhästen med sätet och egen energi och inte slår dom frammåt. Vill jag ha energi i mina hästar så spänner jag ben och rumpa och peppar dom med rösten :) Och vips så är hästen med utan att fösa med spö.
DETTA är dock BARA vad JAG tycker,, men kom gärna med egna åsikter.

Dagens ridpass

Red Hamrex idag och det var ett rätt spännande pass. Först red kristina för att få reppetera sitsen. Hamrex varkade lite spännd idag vet inte riktigt varför men det var länge sen jag red honom på ridbanan. Men har som sagt tänk skola om honom efter mina krav så är ju en del att göra men har en känsla av att vi kommer äga världen!

Någonting jag måste ta tag i

Har nu länge tänk ta och börja rida Hamrex mer för nu vill jag ha en ny fräsh ridhäst. Han kan inte så jätte mycket inom ridningen så det blir ett ganska stort projekt. Men det kommer aldrig bli större än det jag gjorde med Rosa.
Jag är verkligen taggad till att få börja med han och jag kommer ge järnet för att föra över mina kunskaper jag fick från att omskola Rosa till akademisk häst. Hamrex bli lika fin känner att det kommer gå ännu smidigare då har redan har musklerna på rätt plats
Just nu är Hamrex

*trög för skänkeln
*"stark"
*"Krullar" lätt upp sig
*Har svårt för galopp
*Lyssnar mer på sin omgivning



Mina godingar

Var en underbar tur i skogen med mina godingar båda skötte sig kanon bra! Rosa jobbade på jätte bra i skritten och traven och gick riktigt bra i form. 2 svettiga men nöjda hästar fick mumsa i sig en välförtjänt müsli hink.
Hamrex är helt tokig i det gröna gräset !
Min fiiina fiiiina tant ♥
snacka om combo outfits ;)

Ute ritt

Ska dra på en uteritt med Kristina med mina 2 godingar :)

Heders uppgift!

Har fått en riktig heders uppgift, iallafal i mitt tycke :) Än får det vara en hemlighet på bloggen kommer med mer info senare om det men kan säga att det handlar om denna snygga hingst,

Gårdagen

Igår var jag och testade rida sannahs häst igår och det påminde mig väldigt mycket om Rosa när jag fick henne. Dock kan inte denna häst galopp skänklarna osv. Men har somsagt lovat henne att jag ska hjälpa henne och bara igår fick jag hästen att fatta att när man pillar i tygeln ska hon sänka huvudet för då får hon eftergift dvs hennes belöning så nu har hon ju en början i vart fall ;) "flisan" är verklgien jätte lätt lärd så detta kommer gå jätte fint :D
Flisan
Bild tagen från och av Sannah

Dagens ridpass

Var riktigt dåligt väder idag men Rosa gick bra ändå men blev bara en 10min ridtur då det varkligen kändes som om man skulle blåsa bort, Men duktig var hon, det väntar en överraskning till bloggen som är gaaanska stor, mest troligt blir det klart i veckan :)

I Am In Love ♥

Räven - Jag älskar dig <3

Gårdagens ridpass

Red Foxan igår tillsammans med Sannah och hennes nya häst. Vi red på ridbanan för ovanlighetens skull och någonting måste ha hänt med Foxan. För hon var så jukt krutig! Hon bjöd till allt! Otroliga galopper osv. Var jätte nöjd med henne igår och det kändes som att hon verkligen har kommit tillbaka nu när hon fick en ny kompis och bytte foder. Kommer lungt bli fler svängar med henne.
Bjuder på 2 suddiga mobil bilder på Foxan och "flisan"

Gold is what i wear

Igår fixade jag det nya tränset och har nu bytt upp mig till GULD spännen mm märkte dessutom en dag att jag har brun sadel och svart träns? blev helt förkrossad hur jag kan ha sån dålig smak så bytte direkt upp mig. MEN tränset jag blev kär i hade guldspännen så då fick jag köpa stigbyglar i guld också,,+ att jag måste köpa nya tyglar med guldspännen. Allt blev helt plötsligt skitdyrt,,Men ska det vara så ska det! Kommer köpa nya stigbyglar som är liiite snyggare än hööks,,dom är ju skitfula,,typ traditonella? Men får ha dom så länge tills jag skrapat ihop lite pengar.

Svar på kommentar


Svar: Tyvär är jag ingen bra förebild då det gäller säkerhet...Jag använder bara hjälm då jag tävlar. Eller om jag rider Hamrex,vilket jag inte gör så ofta. Måste verkligen skärpa mig med säkerheten, har ju flera dyra säkerhetsvästar och hjälmar men använder dom inte...suck men man är ju odödlig ;)

Inte närvarande

har varit dålig på att blogga nu på ett tag för har börjat sommar jobbet så hinner inte sitta vid datorn. Och så har Kalle varit här under en lång tid och vill inte sitta vid datorn då utan ängnar istället min sociala sida åt honom :)
ska försöka bli bättre på att blogga!!
Iallafall så red jag Rosa igår eller rättare sagt jag och Kalle red rosa igår. Hon var en aning skuttig igår då brunsten infallit,,puh säger jag bara. Men när kalle red henne var hon värre snäll men när jag red henne blev det heltplötsligt kul att leka dum ;) Men blev ändå rätt nöjd med hon och kan ju bjuda på någon bild.
Och någon bild då kalle red ^^

Draft Horse

Blev en sväng med Hamrex och hämtade några stockar som ska vara till bron.
Skulle egentligen ta 3 telefonstolpar men det blev alldeles för baktungt så höll mig till dom små stolparna. Det är så brant nedför också, så ville inte lasta på så tungt. Gick i vart fall rätt så bra. Han hoppade till en gång då det kom några killar och sköt med en softis i ett träd. För Hamrex är jäkligt skott rädd..Men det går ju att träna bort :)

KÄRLEK <3

Kalle fotade lite bilder sen gårdagens trickträning :) seriöst kärlek till denna häst <3

Smakprov från dagens ridtur!


Rida Hampa

Tänkte mig ut och rida Hamrex på ridbanan lite. Känns som att det var längesen jag red honom. Så är
ni riktigt snälla bjuder jag nog på en film lite senare om det nu finns intresse?
Nä ska masa mig ut nu :)

Gamla bilder på Rosa

Hittade lite gamla bilder på Rosa på ett gammalt minneskort. Tror bilderna är från 2008-2009
När jag hade hon i Orrträsk
Och när hon var i Bodträsk
Hon har varkligen förändrats sen dess!

Sadelprovning

Igår testade jag westernsadeln och testade rida lite med den och hon verkade ganska nöjd tycker jag :)
Jag ska ju bara ha den på tävlingar eftersom jag inte gillar westernsadlar. Men för att var med i högre klasser måste man ha westernsadel.
Såhär såg det ut:

Natt tur

Har just kommit hem från en nattur med Hamrex hel mysigt förutom att vi stötte på typ en björn så han skenade till men saktade sedan ner, Ja det kan ju lika gärna varit en älg eller räv men han har aldrig stuckit iväg så som han gjorde idag,,men vem vet Ibland ser ju hästar spöken som inte ens finns ;)

Myggfönster

Måste ge er ett tips!
Myggfönster i stallet är nog bland det bästa som finns!
I mitt stall blir det jätte varm och fuktigt då hästarna är inne och stallet inte är så stort
och öppnar man dörren eller fönstret,ja då kommer hela sveriges alla myggor in i stallet..
Köpte myggnät och häftar fast det i fönstret och voila inga mer mygg eller äcklig värme i stallet på sommaren!
Då gallret också var på plast!

HJÄLP!

Jag kan en del men just mineraler och vitaminer är INTE min grej så nu MÅSTE jag få hjälp.
Min hovslagare sa igår att Hampa har väldigt dåliga hovar dvs vääääldigt sköra. Jag har hört att det är typ biotin brist? men att det tar upp till 6 månader innan man får någon verkan? och det ska tydligen var bättre att ge hästen lucern? Och sen har har dålig man kvalité också. Hans man blir inte längre än typ 25cm?? kan det kanske höra ihop?
Brist på vitamin f ger typ håravfall? men vet ej om det stämmer?? Mina hästar äter 1,5dl mieralpellets 1dl Blå Grund pellets och ca 4dl müsli,, Vad kan jag göra?

TIPS!
TIPS!
TIPS!

Svar på tal!

SVAR: Beror på hur du menar med innebär? Skolgaloppen är den mest långsamma galoppen du och din häst kan utöva. Dvs att det kräver mycket av dig och din häst.Du ska i stortsätt kunna gå bredvid Det är jätte tungt för hästen och för att hästen ska orka "sätta" sig ner och sedan orka upp igen i en sorts galopp. Det är en sorts galopp jag är jätte fasinerad över. Ursprungligen kommer allt akademiskt från spanien och deras ridsätt. Hästen ska väl gå i lodplanet i all sorts ridning men just i skolgaloppen måste hästen få välja lite själv vad som känns bäst. Dom flesta hästar brukar ha näsan bakom lodplanet men för mig känns det inte helt rätt.

 

Film på mig och Rosa i skolgalopp. Om du undrar hur det ser ut då man utöver det,

den är dock från 2011.


Hoppat !

Som jag skrev tidigare så har jag haft lite hopprädslor men dag då jag hade lektion för Sannah fick jag testa hoppa.
Känslan var otrolig! Så himla kul att få sväva lite! :D
Hade då som sagt en lektion för sannah idag och även jag red foxan idag. I mjukisbyxor och utan hjälm
Foxan var extremt ovillig i början men efter att vi lirkat lite med henne och jag ridit henne på det nya bettet verkade hon trivas :)
Extremt stolt :D
Jag och foxan,


RSS 2.0