Välja häst efter sig själv

Jag tror att man väljer sin häst efter sig själv. Kanske inte alla. Men ett bra exempel de "lugna" personerna väljer ofta de lugna hästarna medans de mer hyper människorna väljer piggeliner som häst. Jag är den personen mitt emellan jag kan nog vara en riktig bitch vissa dar och hur mysig som helst vissa dar. Dock kanske de har något att göra med tonåren att göra. Jag har iallafall en häst som är väldigt lugn och en riktig klippa i stormen. Det är du Hamrex jag pratar om. Men sen har jag även Rosa som är mer piggelin! Rosa är också en sådan häst som verkligen kan vända arslet åt när hon inte vill. Vissa dagar drar hon fingret och går. Medans vissa dagar är hon helt klockren. 
 
Och vad jag av egna erfarenheter vet så är de flesta hästar så. Men ryttaren spelar nog mycket in också. För hur många har inte fått bli sådär riktigt ledsen över att ridningen en dag absolut inte funkat men dagen efter går det strålande. Det beror nog på vilken sinnesstämning du själv är i.
 
 
Detta var nog ett väldigt osammanhängande inlägg men ni kanske fattar vad jag menar ändå.
 
/Juliah
 

Träning

Imorgon är det tävling jag och Sannah kommer dela på Hamrex. Så ikväll ska vi fixa honom inför imorgon. Bland annat måst vi ducha av han då han är full i kåda...Hans favorit träd är nämling en idegran som är full i kåda.
Sen så ska sannah hinna rida och jag träna lite från marken. Han varkade lite slö igår så ska ge han lite extra foder ikväll. Sen ska vi fläta honom och packa transporten klart. Det kommer bli en spännande dag imorgon speciellt för Sanah som tävlar för första gången i western imorgon!
 
/Juliah


RSS 2.0