så var det det här med uppdateringen...

Okey okey.. min uppdatering har verkligen inte varit bra men har haft så himla mycket skolarbete nu såhär innan lovet. Men tänkte försöka uppdatera igen ! Hann iallafall med att tömköra Hamrex idag :) Gick superbra!
Måste få med mig någon som kan filma nästa gång vill verkligen bjuda på hur dutig han är! Men eftersom att jag är enda barnet så kan det bli lite svårt men då morsan tillfriskat lite får hon rycka ut ;) Nä nu ut i stallet och ta in pållarna !
kristina och Hampan ;)

Ridit Pål

Imorse vaknade jag tidigt pga att det var 100+ i mitt rum! Gick och tog ut hästarna och skottade av ett ladutak.
Sedan ringde Ida och frågade om jag var sugen på att fara på en uteritt i detta fin väder och inte kan man tacka nej till det inte. Men eftersom jag nyligen stoppat ut mina hästar och dom tjurar ihop om dom måste komma in direkt efter dom fått morgonhö så tänkte jag rida Pål istället och det gick superbra! Han var dock rätt så het och uppblåst i början men lugnade snabbt ner sig. Han är ju trots allt hingst så det är förståeligt.
ajja bjuder på en bild på snyggve ;)

Svårt att hitta akademiska ridsaker??

Rider du akademiskt och har svårt att hitta kvalité grejer? då har jag en supersida till dig!!
Klicka på bilden!

En riktig häst dag!

Fick aldrig nog av hästar idag först imorse kl 10:00 hade jag lektion med Rosa gick hyffsat bra faktiskt vi tränade skolskritt och fick till det riktigt bra men det hade kunna gå bättre men shit same kommer träna det nu hela denna vecka. Iallfall så då jag var klar med Rosa så for jag och Ida och red ut tillsammans med Hampan och Breave Heart. Var helmysigt vi stötte till och med på en lite smått förvirrad ren men hästarna är ju van med dom så dom bryr sig inte ;) Då vi kom och galopperade så såg vi att det blev som en liten uppförsbacke men det vosade sig vara världens driva med PUDERSNÖ! så ida hon försvann ner i den drivan eller ja iallafall hennes häst HAHA huvudstupa ner i snön tur så satt hon iallfall kvar dom här akademiska sadlarna är toppen bra ;)
Sen åkte jag till Daniel var lixom fortfarande sugen att göra någonting med hästar så vi tog 2 av deras hästar och for på en långritt,HÄRLIGT MÅ JAG SÄGA! hann bli mycket snack och skratt på den turen :) Hoppas nu också haft en härlig dag!

fredags lyx

Vad är fredags lyx för er?
Fredagslyx för mig är att få fara och trava med Hamrex under endast gatulamporna som ljus. Det är så himla härligt för att inte nämna mysigt. Han är verkligen underbar man kan lixom sela han vilken tid på dygnet och fara och trava. Vem vill inte ha en sådan häst???
Men nu ska jag iallafall ta in mina kusar och sedan blir det BigBrother ! HADE GÖTT ALLA!

Hästarna och stallet = CHECK!

Har fixat stallet och hästarna klara. Red ca 25min,allting gick så bra så avsluta då jag visste att jag inte kunde få ut mer än det jag fick. Blev iallafall väldigt nöjd tror vi kommer ha en ite bättre chans i pleasure. Ska bli intressant att se vad som blir av med oss.:) Har hunnit mocka och gjort stallet klart och snart kommer några och kikar på Wille så nu ska jag fixa det klart lite här hemma och sedan visa upp min pojke!

Dagens ridpass

Dagens ridpass blev rätt enkel då hon Rosa fick springa av sig förra gången och ville inte ställe till det men något svårt då det gick så bra förra gången. Som ni vet så är jag pleasure och westernriding människa och kommer jobba stenhårt nu fram tills det är tävlingar. Men nu har jag fattat ett beslut och slängt undan stångbetten utan använder bara de när jag rider akademiskt. Blev i vart fall riktigt nöjd med Rosa idag och känns som om vi har hittat någonting värdefullt till tävlingarna,kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men det är bra!

Hästvärlden och modevärlden, lika som bär

Har tänkt på en sak, modevärlden och hästvärlden  är väldigt lika. I modevärlden måste man trycka ner alla andra för att själv bli bäst och samma sak är inom hästvärlden, alla tror att dom är experter och hackar ner på varandra genom att slänga ut kommentarer som "fan vad hon har fötterna konstigt" eller "kolla vad hon drar hästen i munnen" hemskt hur ni kan försöka trycka ihop någon men fula kommentarer oftast så att dom det är riktat åt hör!
Tillslut blir det ju lixom som att man tror att man är så "jävla dålig"
.
Var snälla med varandra och ge beröm istället! Tro mig jag vet hur det är att aldrig få höra beröm..har haft det tufft med Rosa och ingen trodde på oss men jag ignorerade bara allt och försökte fokusera på mitt så alla ni där ute som aldrig får höra någonting bra om hur du rider eller liknande. Fokusera på ditt och skit i avunsjuka om kring dig"

Hårda vindar

Fick börja morgonen med att skotta mig in till hästarna..inte alls så kul och det stormar fortfarande men ska gå ut strax och laga ledet och sedan sätta ut hästarna ett tag. Dom har fått stå inne tills nu med hö eftersom det stormar som satan ute (ursäkta språket). Men hade iallafall tänkt stoppa ut dom medans jag fyller vatten och mocker en gång till. Mina hästar är godebra duktiga på att skita. Ska iallafall ut i stallet nu så vi får höras då jag kommer tillbaka!

Kväll i stallet

Rosa verkligen drunknar i Hamrex täcke men hon fick ha det efter jag ridit då hon var lite svettig för vintertäcket skulle ha blivit alldeles för varmt.

Det blåser i träden idag

Nu drar det in en storm över byn och det blåser så himla mycket! hästarna kommer inte behöva vara ute nå länge tar in dom efter jag har varit och simmat! Har iallafall hunnit rida Rosa imorse gick verkligen jätte bra. Blev ökad och samlad trav som var dagens ridpass då min instruktör skulle jobba idag..Ajja ska kila nu men skriver mer sedan ikväll !

Vi tills döden skiljer oss åt <3


Lite suddiga bilder på dagens ridpass på Hampan


Beautiful <3


Bilder från december 2011

För er som tror att det inte går att forma ett varmblod som varit travare i flera år ;)

Svar på kommentar

Svarar åter igen på en kommentar som är så himla onödig..Eftersom den bilden är från 2010...
Du får se en video på hur hennes piaff ser ut NU...
suck börjar bli trött på er som slänger ut kommentarer då ni inte vet..

Svar på kommentar

Svar: suck.. Jag citerar vad jag skrev i det inlägget "kolla även över utrustning mm. Kan ju klämma eller skava som gör att han inte vill eller hindrar honom?" Och ja en häst som inte är så jätte skolad kan man bara rida korta intensiva stunder eftersoma att hjärnan inte kan ta in så mycket nya saker. En häst som inte förstår vad ryttaren vill brukar steppa men oftast går dom åt sidan. Att en häst bockar beror oftast inte på att ryttaren inte vet vad han/hon vill, Utan det är nog mer av otrivsel. Att avsluta lektionen när det går som bäst är bästa belöningen till en häst som inte är skolad för då får dom komma från den otrygga ridbanan och momenten och komma in i sitt trygga hus. Du vet att när du t,ex är och springer nog tycker väl du att "gud vad skönt att få komma hem och vila" Right?
/ Juliah

Övning ger färdighet

Idag när jag tömkörde gick det bättre än någonsin! Han börjar bli så himla fin alltså! Tror det kommer bli en häst av han med. En häst som är präglad efter mig. För nu håller jag på med inskolningen som bäst och har ju några mål med ridningen dom här närmaste månaderna och dom målen är att han ska:
- kunna gå i skolad skritt och trav då han redan kan skolgalopp
-ta rätt galopp.
Det är väl dom närmsta sakerna jag ska ta tag i och jag börjar NU!

Rosa 2009

Såhär såg Rosa ut Januari om jag inte mins fel 2009 våran första vinter tillsammans...Hon var så himla förfallen och omusklad innan jag bytte till ett annat stall innan vintern 2009.  Jag tog det valet att ta tag i henne och det är det bästa valet jag tagit i mitt liv !
Ångar verkligen inte det!
Skulle kunna skriva en bok om när jag fick Rosa men det blir en senare historia.
Iallafall så var det en som ville se en bild på Rosa från då jag fick henne och jag fick henne 2008 på sen sommaren men har inga bilder sen då så ni får bilder sen vintern 2009
Då:och här hade hon ändå börja gå upp i vikt...
Nu:vintern 2012
'
Vad tycker ni om mitt arbete? :)

Svar på kommentar

Svar: Så beskrev Hamrex förra ägare att Hamrex var. Det låter som att din häst inte är så jätte förtjust i ridning och då ska du försöka att bara rida KORTA stunder max 15-20 min och inte kräva någonting av han bara att han ska följa fyrkantspåret. Begär bara skritt i början. Sedan kan du utveckla men kom ihåg KORTA STUNDER.
Skulle han börjar bocka eller stannar så måste du andas och koncentrera dig med vad du håller på med. Skritta några varv efter spåret och direkt han börjar lyssna och vinkla öronen mot dig ge långa tyglar och avsluta lektionen.
Att han tjurar och inte vill gå kanske beror på att han är uttråkad. Försök då att kanske stoppa upp bommar eller koner. Träna att rida volt eller pepparkakan eller varför inte tömköra?, super bra variationsövningar.
Varför han är så tjurig är för att han inte tycker det är kul med ridning och det tyckte inte Hamrex heller då jag fick han men jag red han ganska sällan och bara korta stunder och nu funkar han super! men kolla även över utrustning mm. Kan ju klämma eller skava som gör att han inte vill?
Hoppas du fick svar och lycka till :)

Dröm hästen <3

När jag var liten drömde jag om att få ha en mörk häst med lång man. Den skulle gnägga till en då den såg en. Den skulle vara lydig och följa mig vart jag än ville. Hästen skulle vara en givmild häst som säker på huvudet då man ska tränsa den och öppnar frivilligt munnen utan att krångla. Den skulle vara lätt att hämte i hagen och skulle i stort sätt springa mot en. Det var den perfekta dröm hästen för mig. Det var en dröm men verkligeheten var så att jag fick en mörk häst, hon var väldigt lydig följde mig,hon var lätt att tränsa och säknte huvudet. Hon var dock svår att få fast i hagen men då jag bytte stall så blev hon lätt att få fast. Tror hon vantricdes i det stallet och valde istället att hellre vara ute. Vi hade henne installad på 2 olika stall innan vi tog hem henne till oss. Vårat stall var under renovering det var därför.

Nu står hon kl 15:55 och ser när min skolbuss kommer, då går hon till ledet och hon gnäggar faktiskt ALLTID då hon ser mig komma. Det riktigt värmer i hjärtat då hästen blir glad att se en. Min andra häst är likadan och han ver i stort sätt perfekt i hantering då jag fick honom dock hade han ine lång man ;)
hur skulle eran drömhäst vara/se ut? :)

Just a suprise

Red Hampan idag,var faktiskt länge sedan. Och han börjar bli riktigt fin i ridningen nu! Började med att skritta igång han i det lätta varvet,vänster i detta fall. Eftersom jag håller på att skola han begär jag inte så mycket av han. Då han börjat mjukna lite bästämde jag mig för att korta upp han lite och börja jobba mer i skritten. När jag kännde att han började "gunga" i baken så släppte jag på tyglarna som belöning.
.
När man skolar en häst är det bra om man schema lägger ridpasset med vad man vill få ut. Detta ridpass ville jag få ut galoppen. Så när jag värmt upp han i skritt och KORT trav la jag en galoppskänkel ut från ett hörn och såklart förstod han ingenting. Jag gjorde samma sak i nästa hörn men var mer tydlig att ha axlarna öppna och ställde han mera innåt. Tro det eller ej men då fick jag 2 galoppsteg och då avslutade jag passet. Det fick bli hans belöning.

Jag och Rosa 2010

Dom här bilderna är tagna på min ridbana i juni 2010 skulle jag tro. Vi har verkligen förändrats!
imorgon tänkte jag slänga upp en bild på hur hon såg ut det första året jag hade henne, HEMSKT kan jag säga..
så kika in då för nu ska jag sova!
piaff på denna bild för er som undrar vad fan hon gör.

Var bara tvungen att dela på bloggen

Detta är Nelson, en verklig krig häst som kämpade i WW1 längs sidan hans mänskliga, Alfred Henn. Fram till sin död 2000, höll Alfred ett fotografi av hans krighäst han hade vårdas som en ung soldat. På tal innan han dog, vid en ålder av103, erinrade han, "Min häst hade förlorat ett öga, så jag kallade honom Nelson."Nelsons mod var orubblig. Med Alfred rida honom, och hela vikten av en pistolvagn bakom sig, galopperade han direkt in i skottlossningen som att skära nerfotsoldater som främjar framför dem. Det var också en gemensam terror som skulleskapa otroliga vänskap mellan soldater och hästar. Det var en väldigt fysisk relation, eftersom de ofta sov tillsammans i leran för att avvärja kylan.

Om hästar kunde tala

Om en häst kunde tala på människo språket tror jag att vi alla skulle gråta. Det är så många hästar som far illa an.
Jag önskar att jag kunde hjälpa alla hästar. Bara på tävlingar som jag är på så ser man att hästarna har gropar på sidorna och borta päls från att ryttaren matar med sporrarna hela tiden. En häst ska ses som en skyddsängel och inte skulle du piska,slå eller gräva med vassa sporrar på din helt egna skyddsängel? right?
Usch mår så dåligt av att se sånt. Man vill bara kasta sig på dom och tala vett i dom! men det går ju lixom inte..
Jag vet en (nänmer inga namn) som har en häst och den kommer fan självdö snart !? så himla hemsk att se den och jag har ändå försökt tala med den och sagt att du kanske ska låta din själsfrände vandra vidare..Men personen blir ju som blind och inbillar sig att hästen mår bra.
.
Jag kommer inte låta min äldsta häst förfalla så där! Jag vill minnas henne när hon var som finast. Rosa är ju faktiskt 19 nu men än är hon pigg som en lärka men det kommer bli tungt som bly att låta henne gå till vila sedan..
Men det är naturens gång och jag vet att jag inte kommer kunna äta,känna livsglädje eller liknande då vi tar bort henne men får ett föl efter henne + att jag har ju kvar Hamrex men ändå hon var min första häst så det är ju som lite extra.
.
Min häst kan inte tala men hon kan viska och det är just därför jag brukar rida utan träns och sadel och istället bara rida i ett grimskaft runt halsen.

Hästmänniskan

Hästmänniskan skiljer sig lite från mängden. Vi måste lära oss att uppfostra 600-900 kilos bäbisar.
Vi måste kunna tåla motgångar och att ha ett stabilt tålamod är ett MÅSTE.
Vi måste kunna drömma och bli glada av minsta lilla framsteg.
.
Att vara en hästmänniska kräver nästan ett sjätte sinne.. Folk frågar varför jag leker med maten? Den dummaste frågat någon kan ställa. Hästmänniskor kan hanskas med någonting som kan döda en med ett litet misstag, vi kan se det ljusa i det mörka, vi kan fostra någonting som väger minst 10 gånger mer än en själv. Men det är väl att "leka" ?
.
När någon säger att hästar bara är dumma djur finns det ingenting som får mig att sluta skratta.
Om hästar hade varit korkade på något sätt så skulle dom inte vara bland dom intelligentaste djuren i ordning. Ett korkat djur skulle inte kunna stegra av att man höjer handen, ett korkat djur skulle inte heller kunna göra en spinn av att du lägger mot tygeln på motsattsida som den ska snurra åt.
.
Det är bara hästmänniskor som faktiskt vet vilket jobb det är med hästar. Därför kan andra hålla käften och fortsätta tro att det vi gör inte är någontin. Jag har själv skolat båda mina hästar och ska snart köpa ett arab föl som jag både ska rida in och skola. Folk tror jag är tokig men jag är bara väldigt målmedveten.
.
Det var nämligen hästen som tog upp mig på benen. Jag var långt nere på livetsskala förut men då jag upptäckte hästen ändrades allt. Att få se hästens pigga svarta ögon och sitt inbjudande kroppspråk fick mig att bli öppen och omtänksam. Det är nu 12 år sedan. Hästarna får mig att känna mig hel och frisk. Jag kan gå ut i stallet fast att jag har feber, när jag är i stallet är det som om allt ont försvinner och jag blir hel.
Det var mitt tycke ur hästmänniskans perspektiv.

Underbart

Varit på en underbar travtur med Hamrex vilken peppad kille och vilket krut det var i han idag det är ju klart, han har ju stått i typ 2 veckor pga kyla så det var mycket sprätt i han. Han travade fort som vinden på ren svenska och verkade inte alls så ansträng. Alltså har han iallfall kvar konditionen fast att det börjar vara trångt mellan skacklarna men det ska vi träna bort. Hästarna kan behöva lite extra fett på vintern då det är - 35..

dålig uppdatering - jo jag vet..

Har inte kunna blogga så mycket i veckan  för har varit med pojkvännen + att jag har haft 300 prov så har bara kunna sitta inne och träna,träna,träna. Men red Rosa igår för första gången på ca 2 veckor har varit -30 varje dag så har bara myst i stallet med hästarna men har ändå hunnit förfrysa näsan 2 ggr,, Iallafall så gick det jätte bra,
testade ju mina nya westerntyglar och kan konstatera och dom var lite väl långa men ska fixa det. Rosa gick iallafall jätte bra.
Mamma skulle vara gullig och köpa "fuskfårskinn" till hamrex sadel idag, ska sy ett överdrag till den sadeln och på tal om Hamrex så tänkte jag trava med han då jag kommer hem för slutar tidigt idag så ska fara en låååång sväng för han är helt hyper då han inte fått vara ut på så länge och att rida han idag står verkligen inte på listan för då kommer jag verkligen åka av.
inte så jävla söt ;)

Kallt och mörkt

Hujja det är - 23.6 ute..brr vad kallt. Och inte har man kunnat göra någonting med hästarna på 2 veckor det har ju tammefan varit -25 till -40 i 2 veckor nu. Men det ska ge med sig snart *happyface* Ska iallafall ut i stallet nu.
Hade pojkvännen som hjälp i stallet igår men idag får man göra allting själv..suck,, men det blir ju som en vana så man gör det utan att tänka. Nä nu ut och mocka och ta in hästarna.
bjuder på en halvgammal bild på Hamrex :)

Att köpa lista


Dagens shopping gick till Hamrex

Bara för att jag är lat och inte orkar gå och fota sakerna så får ni farbikatsbilder istället på det jag köpte,
dom röda blev det.

kvälls mys med man flätning

Min häst har en underbar mankvalité! väldigt blank och fin :)
Brukar ta och fläta hennes man eftersom den har en ovanligt bra förmåga att bli till dreads..suck
sedan går det 1 flaska med pälsglans för att få upp tovorna.
Sedan lindade jag hennes ben,,hm behöver nog tvätta mina favorit lindor kanske??


Gjort klart stallet

Vaknade kring 11 av att det var 13°C i huset brr, drog iallafall på mig kläderna och så gick jag och Kristina ut för att ta ut hästarna. Det är -28 ute så Rosa fick ett täcke på sig. Dom kommer inte behöva vara ute så länge då dom hellre står inne och myser.
Eftersom att det var så himla kallt så beslöt vi oss att vi skulle städa i stallet. Man kan säga att det behövdes.
Hittade en massa saker ja ghar haft borta så kommer vara glad resten av dagen :D

svar på kommentar ;)

Svar: Dock har ju hästarna en egen garderob men trodde ni skulle fatta det, men såg det ändå på skämto-sidan ;)

Agera som en häst

Imorse då jag stoppade ut hästar drog dom några fart il genom hagen och sedan skulle dom börja äta från balen jag rullade in igår. Hamrex är lite vaktig över maten så han lät inte Rosa komma och äta från balen, jag stog utanför och kollade på och tänkte ut hur jag ska lösa problemet. Efter som är det -35 så måste Rosa få äta för även fast hon har ett jätte tjockt täcke så kommer hon frysa om hon inte får äta. En häst håller värmen bättre om den får tugga.
.
Jag gick in i hagen men stod på avstånd och kollade på. Hamrex jagade bort Rosa gång på gång. Så jag bestämde mig att visa vem som egentligen är chefen här. Jag gick och ställde mig en bit bort sedan gick jag mellan dom (jag litar på mina hästar och vet att dom inte kommer sparka mig), Sedan då Rosa kom för att äta och då Hamrex drog bak öronen och smattrade med tänderna mot henne så gav jag han ett tryck bort från bollen ett "avvisande tryck" det vill säga att jag inte heller lät han komma tillbaka till balen.
.
Då han försökte kommma tillbaka jagade jag bort han som han jagat bort Rosa "jag stängde ut han från flocken". Det är så hästar gör mot varandra. Dom stänger av dom som missköter sig och sedan bjuder dom in varandra igen. Det är avviseringen som är straffet och inbjudan som sedan blir en belöning.
.
Han inte komma till balen på kanske 5 minuter. Medan stod jag och sparkade på balen och drog lös tottar med handen "jag låtsades äta från balen". Rosa stod och tuggade i sig av höet. Hamrex skämdes och då han fått stå med dumstruten ett tag bjöd jag in han i flocken igen genom att gå till han och ge ett tryck mot balen så gick vi tillsammans dit och han gjorde ingenting mot Rosa.
.
Efter ett tag testade han mota bort Rosa och jag gjorde samma sak. Då jag bjöd in han igen så stod vi alla och "åt" i lung och ro. Jag som nu var "ledarhästen" gick iväg och ställde mig i solen för att se om dom fortfarande bråkade men allt gick lungt till Hamrex valde att inte mota bort Rosa nå mer.
.
Det intressanta var att då jag skulle tillbaka till balen så stod dom ivägen men då jag kom närmare så det kanske var en luftficka på 20 cm mellan mig och deras bakdelar, så gjorde dom plats åt mig vid balen och valde att flytta sig åt sidan.
.
Jag testade gå runt balen för att se om dom utan besvär kunde flytta på sig, och det gjorde dom. Nu var det jag som var herreman på teppan. Som belöning ställde jag mig och kliade var o en i mankammen vilken dom tyckte var väldigt skönt. Och nu när jag ser ut genom fönstret så står dom lungt jämte med varandra och tuggar.
.
Dagens lärdom var att för att hästen lättast ska förstå dig bör du agera som en häst och använda dig med hjälp av "tryck".

Ha en forsatt bra dag!

nytt i garderoben!

Var en sväng till Hööks idag och inhandlade lite saker ska dit igen på måndag mest troligt? Ska köpa ett nytt schabrak till Hamrex då har redan spanat ut ett riktigt snyggt schabrak som är svart och rött. Han ser så himla fin ut i rött. Ska be Sannah komma och fota oss direkt det blir varmtni har ju inte fått se någonting av mig och Hamrex i ridningen!
Han är en saga att rida + att han är helt oförstört så finns mycket att göra på den hästen och kommer göra han till helt min egen, kommer skola han efter mig. Har hunnit rätt så långt med han faktiskt.
Detta var vad jag köpte:

Hur jag upptäckte det vackra djuret hästen.

Jag har alltid tyckt att hästar har varit ett så underbart ståtligt djur men det var när jag var 5-6 år jag verkligen började gilla hästar och det var då jag började tjata om att få en häst. Min dagmamma hade 2 hästar som sedan blev 3 sedan 2 och nu har dom 4 st. Jag ville alltid vara i stallet och klappa hästarna och få sitta på dom barbacka medans dom gick med dom.

När jag var 7-8 år så började vi leka "krig" med hästarna och så lekte vi typ "narnia". Vi hoppade upp på hästarna och red barbacka såklart. Sedan tog vi långa pinnar som vi hade som spjut, så galopperade vi runt på hästarna i deras sommarhagar i full galopp. Kommer ihåg hur kul det var att rida i short och en rosa tröja som det stog superstar på så var vi barfota såklart, Det var härliga tider och kan bara tacka Daniel som alltid funnits där.
Hästarna var våra lekkamrater på den tiden och kojjor och våra "vilda" hästar betade utanför kojjan och bar väntade på att vi skulle fara ut och springa.
När jag var 9 år så började vi fara ut mer med hästarna och skogen blev en lekplats för oss och våra hästar. Nu lekte vi krig i skogen istället och vi började använda sadlar och träns.
När jag var 9-10 år så började jag vistas mer på ridskolor och var med på ridläger osv och jag började men jag hade redan ridit för lärare i några år. Red för en westernlärare på en häst som hette Silver men när den hästen dog ville jag inte rida där något mer.. Vill inte vara där mer mådde riktigt dåligt när den hästen dog för det var den jag börjare förstå vad ridkonst är.
När jag var 10 år fyllda på midsommaren fick jag min häst Rosa och det var då problemen började och det var då jag började höra henne viska. Det har tagit mig 4 år att lära känna det hästen. Och jag kommer inte sluta med hästar jag har verkligen fallit för dom djuren så vackra och perfekta och väldigt stotliga! Dom stärker min själ och det är deras stolthet och realism som format mig till den stolta personen jag är. Dom har inte gjort mig perfekt men dom har stärkt mitt inre nå enormt.

Tack till hästarna!
Denna hästen är en av min gamla dagmammas hästar, hon hade en till men den dog för flera år sedan pga en hjärnblödning. Men det var dom hästarna som fyllde våra dagar med lek och skratt och äventyr :)

Jag faller för spanska hästar !

Jag verkligen älskar dom spanska hästarna P.R.E. Jag har alltid tyckt att spanjorerna rider så himla fint sina hästar. Dom är så angagerade. Och jag följer i samma fotspår och rider på samma sätt som dom. Det är lite mer avancerat.
Det finns säkert undantag men dom parerar hästarna så vackert att man tappar andan totalt! En vän till mig hade en unghäst jag hjälpte henne med och den va varmblod och PRE vilken fin häst alltså. Vädigt lättlärd och hade fina och mjuka gångarter.
Tycker spanjorerna verkligen har lyckats att lyfta fram deras ridsätt. Det finns både för och nackdelar med deras ridsätt. En nackdel är ju att dom behandlar hästarna som "djur" som man brukar säga. Men dom rider däremot med kärlek och dom ser så himla stolta ut på sina vita stora hästar med lång man.
Min dröm är att få flytta till Spanien och få rida under träning av en spanjor som gått på spanska ridskolan.
Jag menar varför tror ni jag läser spanska i skolan egentligen?? ;) jag följer mina drömmar till fullo.

ett drömhus på hög nivå!
Spanska ridskolan är ju underbart vacker synd att bara killar får gå på den..
Vad har ni för drömmar vill ni också bo i spanien? :)


RSS 2.0