Hamrex the black angel












Gårdagens perfekta pass

Gårdagens ridpass var helt jävla underbart. Allt går så himla mycket bättre när jag har på musik.
Så blev ett helt pass med skrillex som uppvärmning så man fick upp lite tempo i passagen. 
Sen lite lugnare med t,ex riverflows in you och time to say godbye. Mamma och pappa stod och kollade på mitt intensiva dressyrpass. Avslutade med galoppiruetter och terre á terre. 
När jag var klar kom pappa fram till mig och sa att han blev helt tårögd av att se mig och Rose utföra ett sånt fint dressyrprogram i akademisk klass. Var glad som aldrig förr efter det.!
 
Sen hade jag psykträning med Hamrex och musik stod på det passet så drog på med massa musik och travade runt på ridbanan allt funkade kanon! Trodde han skulle bli rädd för musiken men bryr han sig inte om skrillex på hög volym så bryr han sig inte om lite country på westerntävlingarna ;)
 
Har dock INGA bilder sen igår men kan bjuda på en gammal :)




Boxnytta

Tänkte tipsa er om en himla bra sak.
Köpte Boxnytta för en vecka sedan för att testa vad det var för någonting. 
Boxnytta fungerar så att det hämmar amoniaklukt och suger upp fukt.
Man strör ut det i boxen efter att man mockat eller direkt på pissfläckarna. 
Mitt stall har inte bästa luften även fast det är ganska stort och extremt högt i tak, så det börjat lätt att lukta amoniak. 
Resultat: Helt otroligt bra känner ingen amoniaklukt ALLS!
Någonting jag verkligen rekomenderar!
Köpt på granngården och den kostar väl några hundralappar!
Men är helt klart värt det,.
 

Helt grymt mycket power

Hade ridlektioin för min instruktör Ida och det var minst sagt ett power fyllt ridpass. Gjorde först som vi alltid gör om vi inte haft lektion på länge. Jag rider i skritt,trav och galopp för att visa ungefär var vi ligger till. Och när jag visat skritt och en riktigt flytande trav tänkte jag att jag pangar på med en terre á terra och levade. Så samlade upp i en piaff som sedan övergick till några steg terre a terra och innan jag sakta ner till skritt så pangade jag på med en levade. Och jag kan ju säga att ida i stort sett hoppade på stället och klappade händerna. 
Rose var helt underbar, Jag gjorde några terre á terre till och sen gav vi oss.
MEN,, jag måste börja luta mig mer bakåt och inte frammåt i "terren". För man kan säga att min häst har kommit förbi mig ;) Nä men kommer bli en massa gym träning nu för det är för att jag är svag i ryggen.!
Enda bilden jag kan bjuda på som ida fotade. JA jag kommer bjuda på någon film så småning om :)

Dagens ridpass

Red bara Rosa en stund idag eftersom hon kändes rätt lam idag men fick ändå ut ett par fina skolgalopper och framdelsvändningar. Ska hitta på någonting med Hamrex senare också men NU ska jag fortsätta att skrapa trappen ;)

Foto och film dag

Har inte hunnit blogga nu på ett tag men tänkte att ni kan få ett smakprov på vad jag hållt på med idag.

putsa upp det fula

Mina stövlar behövdes verkligen putsas! Så tog mig ett ryck och putsade upp dom. Hade egentligen tänkt 
Rida frihets dressyr med Rosa men regnet bara öser ner.. Och för övrigt så testade jag att göra Join-up med Hamrex för första gången igår. Och tänkte inte förklara så mycket i detta inlägg om hur det gick utan gör det i ett senare inlägg kan bara säga att jag blev rätt så förvånad!

Släppt loss

Har verkligen släppt loss med Rosa idag blev en herrans massa galopp. Hon hade varkligen haft en bra karriär som galopphäst. Kommer upp en video sen om min internet slutar bugga. Var iallafall skitkul med tanten idag. Fick bli en dusch för henne efter den turen då hon var helt genomblöt av svett.

I can feel the love can you feel it to?


Akut samtal till hovslagaren

Blev ett akutsamtal till min hovslagare. Efter jag selat klart Hamrex och just skulle fara och köra med han märkte jag att det lät konstigt då han gick och såklart hade han trampat ev en sko..
Och Hamrex + ingen sko = inga hovar kvar.
Grejen är att när han trampar av skorna så bryter sömmarna lös hovens sidodel och sen finns det inget att spika i. Men hovslagaren skulle iallafall komma imorn på morgonen.
 

Svar på kommentar

Svar: jag kommer träna mycket join-up med mina hästar. Och även kroppspråk och kommunikation.
Jag vill lära mig mina hästars sätt att tala med varandra. Kommer verkligen bli intressant att jobba fritt med dom.
Kommer ge mer info senare när jag börjar arbeta i korallen :)
 

Bättre än någonsin

Dagens tävling var väl en av dom bättre. Rosa var lugn från början men sen i mitten fick hon psykbryt när hon inte förstod vad jag ville. Och slutet gick bäst. Jag hade inga som helst förväntningar mer än att sitta kvar på henne,vilket jag också gjorde men mitt mål var att tänka på sitsen och inte så mycket på hästen. Jag hade inte alls bra utrustning då jag inte hunnit köpa ett annat bett för det jag har är lite för stort så det åker det ut ur mungipan.. 
 
Rösa höll sig iallafall väldigt lugn från början till slut. Nöjd matte :)
 
 

Tävling imorgon

Kom på idag att det är tävling imorgon så anmälde mig idag till fyra grenar. Har inte alls tränat så 
låter det gå som det vill. Tänkte rida med western sakerna idag så jag iallafall

Korallbygge

Nu börjar korallen bli klar vad tycks!?

NU händer det grejer

Om ni undrar varför bloggen legat/ligger nere så är det för att det händer sjukt mycket saker just nu,korallbygge mm. Har inga bilder på den men tänkte att jag lägger upp bild sen då den är helt klar. Kommer att bjuda på massa bra samspelsövningar. 
Jag kan ju uppdatera er med hur det ligger till med hästarna. Jag har börjat kunna rida Hamrex helt själv! dvs stora framsteg. Och jag och Rosa tränar framdelsvändnigar på lite högre nivå.
och själv fyller jag år idag,så släng gärna in ett grattis :)

Hemma från fjällen

Nu är jag iallfall hemma från fjällen och kommer börja uppdatera snarast.
 
Ikväll kommer jag mest troligt hålla ridlektion för Sannah, har en övning som jag tror kan bli riktigt klurig för hon och Flisan. Sen imorgon bär det av till Överkalix på arabutställning! kommer säkert ha en massa bilder från det.
Kan skriva mer om det sen.

Motivation

Hade ridlektion imorse och fick lära mig någonting nytt som var en riktig karamell att suga på.
Denna övning är verkligen jätte svår att förklara så jag gör det lätt för mig och ritar en bra uppvärmnings övning.
Du rider i en oval cirkel och på "långsidorna" går du i öppna. Planera framdelsvändningen väl,dsv att din häst inte kastar sig igenom kurvan utan att den väntar in dig. Samla in häsen en aning och luta överlivet lite tillbaka. Lägg mot ytterskänken och ytter tygel(om hästen inte förstår kan du föra den med innertygeln men vik den INTE!) och se till att hästen behåller energin i bakdelen medan den gör framdelsvändning. 
 
 
 

Regn idag

Är verkligen tråkigt väder idag. Har varit kanon väder men det slutade med regn.. Känner mig inte alls så motiverad till att rida idag så får se vad jag hittar på. Och Sannah skulle på Lule kalaset och Kalle skulle hem. Bara jag och hästarna dårå. Om det lugnar sig med regnandet så far jag nog och rider Hamrex eller någonting får se vad jag gör.
 

Natt tur

Var en sväng med lassvagn med Hamrex i fören och Rosa bakom. Tur att man har trygga hästar och kan göra sånt. Väldigt smidigt att kunna motionera 2 hästar i en sväng. Efter att vi kommit tillbaka var klockan kring 23 och märkte sedan nåt underligt. Rosa hade som en knöl på höger käke eller vad man vill kalla det som mellan ganachen och mungipan. Underligt tyckte jag. Sen slog det mig att hon kanske har en vass tand? Ska be Sigge komma och kolla/känna på hennes tänder för just tänder har jag verkligen noll kunskap om. 
 
(hade inte med mig mobilen eller kameran så ni får klara er utan någon bild)


RSS 2.0