SNART!

Snart kommer jag att börja bjuda på fina hästvideor. Håller som bäst på att ladda ner ett videoredigeringsprogram så ska bjuda på videor och grejer senare i tiden men än så länge så håller jag mig till text och bilder. Nä om man skulle morska upp sig och gå ut i stallet och mocka och fixa maten klart :)

Från min synvinkel

Hade ridlektion imorse. Gick helt underbart bra! Red bara i ca 15 min för avslutade då det gick som bäst så man behåller känslan :) HOn var riktigt mjuk och fin idag. Fick dock driva på henne lite så hon skulle börja söka sig neråt mot bettet. Iallafall så gick hon jätte mjukt och fick även en fin kommentar av min intruktör och det var att hon tyckte att Rosa hade byggt på sig. Och det värmde verkligen i blåsten.
Ikväll ska jag testa bakkappan jag och pojkvännen smorde upp igår bild kommer sedan !

faster,stronger and better!

NU när det äntligen hade tinat upp lite grann så har jag äntligen fått ut speedcarden så nu börjar jag trava igen.
Var verkligen en underbar travtur och Hamrex riktigt exploderade när vi fattade trav. Det bara sprutade energi om han. Blev en sväng på 7km och kan ju säga att han var rätt så svettig då vi kom hem. Vaddade han lite med en fuktig svamp så att man fick bort allt svett och skumm. Pälsen blir så äcklig annars,,,
En nöjd Hampa fick gå ut i hagen och rulla sig så han blev lika fin som när jag tog in honom,,suck,,Ajja annars en jäkla fin dag med sol och värme!

Torsdags shoppingen

Jag vet jag är lite efter men har haft så mycket att göra så lägger upp allt först nu :)
Budget + att dom satt bäst,, Det är inte alltid det dyraste som är bäst,
om man nu kan kalle 1999:- för budget? ;)
Western Brösta
Repgrimma med tyglar
Köpte även en pisk men orkar inte fota den alla här vet väl hur en dressyr pisk ser ut va??

Vatten pass

Eftersom att min ridbana fylls med en massa vatten på våran brukar jag passa på att låta hästarna plaska på lite. Vilket dom tycker är jäkla roligt. Testade även det nya reptränset och kommer rida på det nu en del. Eftersom jag i stort sett har helt sluta rida på bett. Gör det bara ibland :) vilket inte är så ofta. Har börja mer med horsemanship istället :)

Nu vill jag ha sommar!


Där rök pengarna.

Blev en hel del på hööks igår. Kommer lägga upp bilderna senare på det jag köpte. Måste dock tillbaka dit snart igen för att köpa 2 nya schabrak :) Blev ingen ridning igår då det ösregnar här i norrland och regnar fortfarande så hästarna fick stanna inne idag. Mest troligt stoppar pappa ut hästarna senare idag och det lugnar sig.
Ikväll ska jag testa att rida i den nya repgrimman med tyglar :)

Horsemanship

Eftersom jag hade dåligt med tid idag fick det bli lite markrbete. Tränar spanskskritt för tillfället,både från marken och från ryggen. och det funkar riktigt bra! Kan bjuda på en video lite senare då jag fått någon som filmar.
Imorgon blir det HÖÖKS måste få mig nya stövlar,en brösta och en repgrimma :) Lär bli äckligt dyrt men man levar bara en gång vah?
syns i lyxfällan ;)

En mysig tur

Fick bli en mysig skritt tur med tanten och sen lite NH träning. Är sjukt trött så ska sova nu men kan bjuda på en mobilkamerabild :)

Markarbete

Fick lust att gå ut och markarbeta lite med Rosa känner att det är behövligt just nu. Kanske tar mig en kort promenad med henne också. Blir nog pressening träning och lite annat smått och gott som man aldrig kan träna för mycket på. Är superfint väder dessutom så tänkte nyttja det! Nu ut och pyssla lite.

Raka hästar

Det jag gjort i stortsett hela dagen är att raka hästar. Då jag kört klart med Hamrex så åkte jag till Sannah och hjälpte henne att raka Foxan och då den mamuten var klar såfor vi hem till mig för att raka rosa igen ! då jag märkte att jag gjorde det lite slarvigt.. Ska bada tanten senare i veckan kunde inte göra det idag eftersom dom skulle ut igen. Men iallfall så ser hon aningen bättre ut nu ;)
Bjuder på en bild på Foxan :)

Inget trav

Blev inte att jag for och travade..Hade selat han och allt och så gick jag ut för att ta ut sulkyn men det var 15cm is utanför så selade om och tog lasvagnen istället. Det hade torkat upp någolunda på vägen så kunde både trava och galoppera härlig känsla må jag säga! :)
Och innan ni börjar gnälla så nej jag travar och galopperar inte på asfalt utan kör efter en lansväg men först måste man köra en bit på asfalteradväg.
mobilkvalla..

Stampede Rose <3


Svar på tal!

Svar: Jag har en häst som varit exakt lika dan då jag köpte honom. Det jag gjorde som funkade var att jag red mycket på volter och då han vinklade öronen bakåt mot mig och smög mig ut ur volten på fyrkantsspåret. Men ville ha ännu lite mer samspel mellan mig och hästen så jag började markarbeta i paddocken för att få hästen att bli mer fokuserad på mig. Och det gjorde susen. Jag vet inte vad det kan vara som gör din häst ofokuserad eftersom jag inte vet vad som finns runt din paddock men om det är andra hästar så låt din häst gå och hälsa på dom så kanske han inte tycker att dom är mindre intressanta.

Trava

Ska och trava med min goding till häst. Var länge sen vi var och travade nu så ska nyttja vägarna nu för imorgon börjar lastbilarna köra! så nu ska jag gå ut och ta in mina hårbollar och borsta upp Hampa och sen fara. Så jag uppdaterar mer senare då vi kommit tillbaka!

Inför tävlingarna

ÅÅH vad jag taggar till tävlingarna eller ja tävlings säsongen har ju redan börjat. Har varit en tävling i Råneå men min far var i fjällen då så hade ingen möjlighet att fara. Danne blev 2:a som bäst,vilket faktiskt är jäkla bra :) Kom som bäst 4:a förra året men iår ska vi ta igen det och känns som att vi har en bättre chans att ranka högre iår ! :D
Kommer rida på hackamore HELA tävlings säsongen och kommer ha röd och brun outfit :)
Vi ses på tävlingsbanan!

Testar på lite reining

En bild då vi gör en spinn,,,
Bjuder även på en video då vi gör en rollback
Detta är inte mitt område i western så ingenting funkar typ,,så klaga inte

Några rader om allvarlig nätmobbning

Kan ju säga att inom hästvärlden sker det nog mest nätmobbning och det sker på alla sätt! jag frågar mig:
-Varför ska alla försöka trycka ner andra och vara störst,bäst och vackrast??
Jag brukar jämföra modellvärlden med ridsporten. För i model och hästbranshen får man nog höra mest gånger att man gör,ser och tänker fel. INGEN kan lägga till en gott görande kommentar utan slänger istället iväg en kommentar som faktiskt sårar och påverkar. Som t,ex.
-du kan inte rida nog bra..
Eller den vanligaste
- Din häst går inte nog fint!
.
Fattar inte varför ni ska vara så dumma och speciellt på internet där ni kan vara anonyma. Det är inte så många som vågar komma fram och säga det face2face. Men det är ju bara ett tecken på att man inte är nog proffs för att stå för vad man faktiskt säger/kommenterar. Får många elaka kommentarer om just min häst ras. Att ett varmblod inte har kapacitet för att piaffera/skolgaloppera osv osv. Men om ni bara visste vilken j*vla jobb jag gjort med den hästen skulle ni inte säga det ni faktiskt gör. Och det roliga är att det är folk som inte ens vet vem f*n jag är som säger det.
.
och en sak som folk verkar störa sig ännu mer på är om man stavar någonting fel som om man t,ex råkas skriva vojlok till schabrak eller någonting liknande. Och nåt ännu värre är när folk säger att man har fel utrustning t,ex stångbett och kapson folk som inte ens vet hur hästen går säger att det är fel.
.
Så nu säger jag till alla er där ute att bara skita i andra avensjuka människor som är anonyma proffs för sånna är bara ute efter att såra. Får dom inte sin röst hörd hemma tar dom ut sig på oskyldiga människor på internet.

Ridlektion

Hade ridlektion kl 09:00 blev sitsträning och galoppfattningar. Hon var lite spännd idag men skulle tro att det busiga vädret är roten till det. Iallafall så gick det riktigt bra och sitter nu och funderar över vad jag ska måste inhandla till Rosa och Hamrex. Ska köpa en repgrimma att rida på med rosa.

Älskar er 2 <3


SV:

SVAR: Jag har faktiskt aldrig hört att nosryggen gått av...Kanske där du bor att det händer oftare? Men om du nu vill veta höll jag med om vad du sa att den satt liite långt ner och jag har höjt upp det en snäpp. Jag blev irriterad för att du verkar vera ett proffs och är man så bra är man f*n inte anonym..du vet jag är inte trevlig mot folk som inte står upp för vad dom påstår/säger.

hemmagjord hjälptygel

Gjorde som sagt en hemmagjord hjälptygen iförrgår och lovade ju er att visa den så här kommer den
DU behöver:

Rep helst av mjukare material.


Hårsnodd eller en gummiring från en säkerhetsbygel


Hur du gör:

Du knyter ihop repet och gummisnodden.


och i andra ändan knyter du en öggla som du kan trä genom sadelgjorden


Hur den ska sättas fast.
Nu är ju detta gjort för ett hackamore så då fäster man det under hakan annars kan man ha grimma på tränset att fästa det i. För det ska inte sitta fast i bettet som inspänningar, för då drar det hästen i munnen. Vilket resulterar ömma käkar.
Såhär:

den spänns mellan frambenen på hästen och träs igenom sadelgjorden såhär:

ren sadelgjord osv..

Resultatet blir inga ömma käkar av inspänningar och att du hjälper din häst att komma in i form:)

Hovslagar tid

och nu är det verkligen på tiden att min hovslagare tittar förbi. Hamrex har 2 tappskor. Tack och lov så har han tappat båda skorna i boxen, av någon anledning. Så behöver iallafall inte betala för nå skor. Tänkte ta och gå ut och fota hjälptygeln jag gjorde igår och visa för er hur jag löste Rosas flaxande.
Jaja nu ut i stallet och mocka och fota :)
Rosa innan jag rakade henne,,,vilket troll

Tränat rosa

Har ridit Rosa nyss och det gick super :) Testade tränset jag fick av sannah igår och det passade bra + att det var skitsnyggt :D TACK SANNAH! IAllafall så tränade westernriding mönster,hon vär ovanligt mjuk och fin och samlade kanonfint. Var verkligen så att man fick tårar i ögonen.
Har även gjort en egen hjälptygel då jag är väldigt emot inspänningar osv. Ska visa den imorgon och hur man gör en sådan :)
Bjuder på några bilder från idag:

Tråkigt väder

Det är tråkigt väder här men har ändå varit duktig och lastat av höet vi hämtade iförrgår. Och min älskade pojkvän fixade inne i hövagnen och lade trall där STORT TACK <33. Hade så mycket hö som möglat nu på sista tiden eftersom det varit så blött ute. Men nu är det iallafall fixat och höet är inne. Ska ev ut ikväll och tömköra Hamrex en sväng. Om gud och vädret tillåter ;)

SV: Till anonymt proffs

SVAR: Kanske stämmer åtgärdar det senare,, men att hästen kan bryta nosryggen är en myt. Tyglarna går nog av före ;) + att vem f*n håller så jävla hårt så tyglarna går av?,du kanske?

Att köpa från Hööks inför tävlingarna :)


3 bilder sen igår

Det kommer mer !

KRF idag

Var som sagt till KRF med Rosa idag för min ridbana är så slaskig och då är det skönt att få vara i ett torrt ridhus :) Gick jätte bra värmde upp på hackamore och bytte sedan till stång. Men har bara ridit på hacket nu i typ 2 veckor så kändes jätte konstigt att rida på stångbett! men det gick bra. hon var lite flaxig i början men sökte sig neråt sen. Blev western och dressyr i samlingar och ökat.
Nöjd med tanten i vart fall Bjuder på mer bilder senare då Sannah skickat systemkamera bilderna :)

MÅSTE köpa

Måste bara få ihop lite pengar..

Hamrex visar sin snygga sida

Hittade värsta sättet att få Hamrex att spänna upp alla sina hingst muskler. man slår på rakapparaten och håller den under nosen på han. Han spänner upp sig som f*n och ser jätte snygg ut ;)
Vad säger ni?? utställning dirr bara jag får ha med mig en rakapparat ;)
Hur kul skulle det inte vara om man måste fråga
- eehhh.. du domaren ni har möjligtvis inget el uttag i närheten?

Nu var man vår fin :)

Har fixat Rosa inför våren. Har rakat,klippt och badat henne. Lånade en klippmaskin av min farbror MEN det var en fårklippare och tyckte den var allmänt läskig så for till en bonde och lånade en ko och häst klippmaskin. Kan även avslöja att det var första gången jag rakar en häst. Men gick bra faktiskt. Kommer ha fina bilder att bjuda på imorgon då vi ska till ridhuset och har fixat mig en fotograf!!!. Kommer värma upp med hackamore och sedan byta till portugisiskt stång :) Blir western och dressyr träning :)
Är så himla sugen att beställa ett nytt bett men PENGAR,PENGAR och PENGAR

Ponnyakuten

Sitter och ser på ponnyakuten på svt play. Har missat en jäkla massa avsnitt. Ohc blev nu helt sjukt sugen på att gå och fixa med mina hästar men det är sånt skitväder här så känns inte så jätte frestande.. det typ snö regnar..
Ska iallafall och låna ridhuset imorgon, med becka. ska nog rida på både hackamore och stångbett. Måste tänka ut vad jag ska träna på. Men har ju hela dagen på mig så kommer nog på någonting. Men nu ska jag ta och ringa ett samtal och se om ag kan få låna en klippmaskin så jag kan raka Rosa för hon ser ut som hej kom och hjälp mig.

Lektion

Hade ridlektion imorse med Hackamore,vilket jag aldrig haft. Och tro det eller ej men det gick förvånandsvärt bra! blev super stolt över Rosa!! Kommer som sagt tävla på hackamore i maj troligtvis. Missade första tävlingen som var i lördags då min far var borta. Men måste raka Rosa först då hon ser ut som jaa jag vill inte ens nämna vad hon ser ut som typ ******... Nä nu se halvblodsprinsen och hoppas att mina hästar inte äter upp skötarna ;)

Nu och rida Rosa

Ska ut och Rida på tanten lite tänkte träna trav samt ryggningar ! :)

Ett körpass

Ska snart gå ut och köra lite med Hamrex eller snarare tror jag ska tömköra. Gillar det bättre för då får ju även jag lite motion ;) plus att det var väldigt länge sedan. Det har börja bli så himla fint väder ute nu och ljust och fint är det också :) Nog för att hästarna ser ut som hej kom och hjälp mig men ingen kom.. Måste raka Rosa någon dag och Hamrex ska jag ta och borsta riktigt rejält idag..ajja vi höres!


RSS 2.0