Grisig häst?

Har ni också en häst som grisar ner boxen totalt?
Hamrex är helt hopplös han bara springer runt runt i boxen när han blir rastlös..
Detta är ett exempel på hur det kan se ut...Jag lovar hans box hade helt rent och fint spån igår..
 
Och jämför man med Rosa som är bland dom prydligaste hästarna som finns så är det lite skillnad ;)
 
Är det någon som har ett tips jag har nämligen testar det mesta.?
 
/ Juliah

Dont forget!


Morgon i stallet

Har just varit och tagit ut hästarna. Dom divorna är vana att komma ut halv 7 men idag tog jag sovmorgon så dom fick vara inne till halv 10. Det regnade lite smått när jag satte ut dom fast nu verkar det ha slutat.
/Juliah

Uteritt med Mims

Jag,Daniel och Kristina var med Mims,rekyl och gregor och red ut en sväng i skogen. Kan ju säga att jag ångrar det som fan nu. Min hals gör ondare än någonsin nu!! BLÄÄ... Var i vart fall en trevlig tur. Och det kom på tal om en sak, nämligen att jag kommer tävla Mims i dressyr? testade på och rida henne lite idag på plan efter att vi kommit tillbaka från uteritten. Och hon kändes jätte fin som vanligt :)
/Juliah

This or that?

/ Juliah

Mot stallet ----->

Förlåt för min super dåliga uppdatering, men jag har verkligen inte haft något att skriva om + att Flisan har fått vara ledig i 2 dagar.
Men nu ska jag i alla fall dra på mig en jäkla massa kläder eftersom det bara är 5+ ute och rulla iväg till stallet.
Idag står skänkelvikningar och lite travträning på schemat!
 
/Sannah

Jh Collection

Detta ska inhandlas vid nästa Hööks sväng! 
 
/Sannah

Tränat båda hästarna

Kännde mig lite bättre imorse men kunde fortfarande inte prata så avstod från ridlektionen och får på en skritt tur med Rosa i morgondiset. Blev faktiskt en jätte trevlig tur och Rosa var relativt lugn. Dock blev hon lite trissig när hon skulle gå förbi hingst hagen hon började piaffa och lyfte svansen åt sidan,,Den lilla sl*nan.. Sen var det Hamrex tur han tog jag bara en snabbis på ridbanan och tränade skänkelvikning och det gick faktiskt bra det med också han blev dock aningen off när det kom en annan häst på vägen men han coolade ner sig sen igen.
/Juliah

Mina akademiska sadlar

Som ni vet så rider jag akademisk ridkonst dvs att jag har akademiska sadlar till mina hästar. När jag köpte Rosas sadel så trodde jag att den skulle passa till Hamrex också med nej,,utan jag fick köpa en till akademisk sadel. Jag rider bara i akademiska sadlar och ibland i mina westernsadlar. Akademiska sadlar är helt underbara. Dom är extremt sköna, och ligger stilla och stabilt på hästen. Man får ett riktigt bra stöd för rygg och bäcken och faller man ur en sån sadel har man verkligen lyckats. Hästen kan stå rakt upp utan att man ramlar ur och hästen kan bocka hur mycket som helt men man far inte av. Jag tycker att alla borde ha EN akademisk sadel! MEN enda nackdelen med dom är att dom är snuskigt dyra. Rosas kostade +10 000 och den var begagnad. hamrex var dock aningen billigare. Men sadlarna är helt klart värda priset.
Båda mina akademiska är gjorda i spanien.
 
 
 

Min stora dröm

Jag ska berätta en sak till er. Min stora dröm är att få äga en andalusier. Jag vet att jag inte är ensam om att drömma om det! Den ska helst vara kritvit eller svart! Tycker att skimmlar är så vanliga.... Jag läser spanska för att så småning om kunna fara till spanien och se och få rida dom helt underbara hästarna. Jag lägger undan pengar till en andalusier också! Jag kommer defenitivt genomföra min dröm om det så ska ta 20 år! Men min plan är ju att köpa en andalusier efter Rosa! har suttit från kl 7 imorse och glott på olika andalusier-stuteri sidor och kolla på deras ston och hingstar. Jag kommer ju såklart att köpa ett föl då jag vill prägla hästen på mig.
-
Jag verkligen smälter för dom helt underbart vackra hästarna!
/ Juliah

Dagens DISS och HISS

 
Dagens stora diss går till färgad utrustning!! tycker att utrustning ska vara brun eller svart..
 
 
 vad sk man säga? JH collection från hööks är inte minst sagt snygg!
 
/ Juliah
 

Regnet fortsätter falla.

Det verkar itne sluta regna här,,börjar bli otroligt less på detta regn. Hästarna fick komma in just efter 4.
Dom fick varsitt fleectäcke och hö och verkade rätt nöjda med att få komma in.
-
 
Som jag nämt tidigare har Hamrex förmågan att kunna hela. Och eftersom jag är extremt sliten just nu så la jag mig på hans rygg och lyssnade på musik och funderade lite på livet. Hamrex kan göra den mest upprivna själ hel igen och är verkligen i klippa i stormen för mig.
/Juliah
 

Sjuk

Jag är minst sagt sjuk. Kan knappt svälja utan är nästan helt igen svullen i halsen. Får hålla mig åt soppa och annat flytande. Den spö regnar här så tänkte gå coh fixa stallet klart och ta in hästarna för känner jag mina bäbisar rätt så vill dom komma in. Nä nu börjar regnet ösa på ännu mer går och tar in dom nu!

Har aldrig fattat?

Har aldrig fattat problemet med att ha 2 egna hästar,pojkvän och fixa skolan i 9an?
På mina betyg ser det ut som om jag vore en plugg häst ;) Är faktiskt ganska stolt i hur jag presterar som hästmänniska,flickvän och 9B'are!
 
/ Juliah

Markarbete med Hamrex

Blev markarbete med Hamrex idag och det gick faktiskt bra tillslut. Han var väldigt stutsig när jag red barbacka så hoppade av och plågade han från marken istället. Han får inte lära sig att det blir lättare om han tjorvar så jag måste hoppa av för min egen säkerhet.
 
ska göra mina läxor nu så kommer inte blogga mer idag!
 
/ Juliah

Dagens arga smiley :@

Kommer ge dagens arga smiley till Rosa! :@ Hon var verkligen inte med idag på ridbanan. Hon var långt från koncentration, nej hon befann sig snarare på mars. Hon var allmänt jobbig och bara slet tyglarna ur händerna och bara allmänt tjorvade. Traven var mjuk och rund aningen snabb skritten var SNABB! och galoppen var för energisk. Jag orkade helt enkelt inte ta upp fighten med henne idag. Utan avslutade när jag fick en hygglig trav men var så arg så jag stoppade in henne i stallet sadlade av och gav dom mat och gick ut och gjorde hage istället för att sura åt henne. Tur att jag har en ful Hamrex som man inte kan vara ful åt när han står och fladdrade med läppen och bara ser allmänt glad och ful ut!
 
Bjuder på en bild då Rosa faktiskt går fint och tröstar mig med den.
 
// Juliah

Dagens outfit

 Dagens outfit består av färgerna beige,brun svart och marinblå. Kan även avslöja att mina ridstrumpor är röda ^^
Och består av märkena montainhorse och CRW !
Tyckte min outfit passade bra till Rosas.
 
/ Juliah
 

Uteritt

Igår var Flisan ledig så idag red jag ut en sväng eftersom jag verkligen INTE orkade vara på banan.
Tränade mycket på hennes trav när jag red ut eftersom hon har lättare för den då än på banan, och helt otroligt så har hon äntligen börjat kunna gå i form och ha ett jätte lugnt tempo.
Imorgon står mest troligt uteritt på schemat igen, annars att testa trava lite på banan.. 
 
/Sannah

Massage pad?

 
 
Tycker denna vara verkar helt awesome. Kan säkert hjälpa många hästar med ryggproblem eller äldre hästar som blir stela när dom inte blir ridna. Tror faktiskt på denna vara. Och tycker helt klart att den är värd att testa!
 
/ Juliah

Norrskensritt med Hamrex och Kalle

Blev en mysig ritt med hamrex igår kring halv 11. Det var alldeles grönt på himlen från norrskenet. 
Tänkte först bara promenera med honom men det var så jävla kallt så hoppade upp och red istället.

Då & Nu

Då:
Det här är en bild från en av dom första ridturerna då jag hade köpt henne, hon hade inga muskler ALLS som ni säkert ser, och jag vet att Hackamoret var alldeles för lågt ner så ni behöver inte kommentera något om det..
Bilden är tagen någon gång i början av Juni.

Nu:
Har haft henne i 4 månader, och på den korta tiden har det hänt enormt mycket. 
Hon har redan byggt upp såpass mycket muskler så att hon kan bära sig bra i skritten.
 
/Sannah
 
 

Dagens ridpass

Har varit lite dålig på att uppdatera men red bara ut igår och fanns inte så mycket att skriva om då.
Idag red jag på banan igen i alla fall, red dock på kimblewicket eftersom de senaste passen på D-ringsbettet har gått riktigt dåligt.. har varit noll kommunikation och har fått vara riktigt frustrerad.. 
Men idag när jag hade kimblewicket gick det super bra!
Hon gick jätte fint i både höger och vänster varv. 
Både jag och Flisan brukar ha riktigt svårt för höger varv men idag gick det precis lika bra som i vänster.
Tränade mest bara på "pepparkakan" och gick på några upphöjda bommar.
 
pluttan ♥
 
/Sannah

Join up -samspel och kommunikation-

 
 
Denna övning bygger på hästens förtroende till dig och även ledarskapet mellan dig och din häst. Därför driver jag först bort honom från mig. Väntar tills han sänker huvudet och börjar tugga(då frågar han om han får komma in i flocken igen) Eftersom han visar sig som underlägsen så bjuder jag in honom till mig igen. 
 

Galet glad häst

Man kan väl säga att Hamrex var glad att få sträcka ut efter dagens ridpass ;)



Dagens ridpass gick jätte bra. Vi tränade på "pepparkakan" samling in till piaff. Hamrex var ovanligt lugn och hade inga dumheter för sig. Ett helt okey ridpass helt enkelt.
 
/ Juliah

Bakom lodplanet



Här går Rosa riktigt bra, aningen bakom lodplanet men som ni ser har jag rätt långa tyglar och hon går ändå där. Hästar är ju olika individer och trivs att gå på olika sätt. Rosa går lite bakom lodplanet ibland men hon är avslappnad i halsen och har bra påskjut i bakbenen dvs hon går helt naturligt.. Hon verkar inte på något sätt irriterad på bettet. På detta pass kändes hon otroligt avslappnad och gick i form helt av sig själv.
 
/ Juliah

Skit coolt!

 
jag tyckte denna video var skit grym. Håller ju mycket med NH med hamrex och tror denna lekfulla övning kommer stå på tur :)
 
/ Juliah
 

Lagomt frusna

Det var 2 lagomt frusna hästar jag tog in vid 7tiden. Men dom blev iallafall rätt så nöjda när dom fick sitt hö.
Jag själv har varit och slitit arslet av mig och fixat klart vindskyddet och fixat korallen då Hamrex vickat 2 stolpar,, Kan inte förstå hur han har gjort det men han är en sån som lyckas med det mesta.
 
/Juliah

Sitter i stallet helt lodis och myser med Flisan

"En häst är som en bästa kompis, alltid där för att stötta dig och gör livet värt att leva"
ignorera att jag sitter helt skevt typ.. 
 
/Sannah

Åker till stallet..

..Och myser med Flisis!♥
 
/Sannah

Min failade Hamrex <3

Spana in hans mursche ;)






/ Juliah
 
 

Det blåste en del

För 3 dagar sedan blåste det så jag trodde hästarna skulle flyga iväg. Men riktigt så hemskt var det inte men hästarnas vindskydd som vi just monterat ihop blåste åt h*lvete.. Började nästan gråta..efter allt slit som nu var i spillror..Men min helt underbara pojkvän hjälpte mig och fixa ihop det igen och är nu på sin plats. Så tänkte nu ut och rida Hamrex och sedan fixa det sista på den.
Såhär såg det typ ut fast fastklämt mellan ett träd och en container,,,
 
/ Juliah
 

You´r beauty


Travare kan också!

Film på Rosa från 2012 och lite från 2011 

I say, it's the bond.

 
   

"Just A Horse"

From time to time, people tell me, ”Lighten up, it’s

just a horse,” or.. ”That’s a lot a money for "just a horse.”

They don’ understand the distance traveled, the time spent, 

or the costs involved for ”just a horse.”

Some of my proudest moments have come about with ”just a horse.”

Many hours have passed and my only company was ”just a horse.”

But i did not once feel slighted. 

Some of my saddest moments have been brought about by ”just a horse.”

And in those days of darkness, the gentle touch of ”just a horse” gave me

comfort and reason to overcome the day.

If you think it’s ”just a horse,” then you will probably understand phrases like 

”just a friend,” ”just a sunrise,” or ”just a promise.”

”Just a horse” brings into my life the very essence of friendship, trust, and pure unbridled joy.

”Just a horse” brings out the compassion and patience that makes me a better person.

Because of ”just a horse” i will rise early, take long walks and look longingly to the future.

So for me and people like me, it’s not ”just a horse,” but an

emodiment of all the hopes and dreams of the future, the fond memories of the past, and 

the pure joy of the moment.

”Just a horse” brings out what’s good in me and diverts my thoughts away from myself and the worries of the day.

I hope that someday people can understand that it’s not ”just a horse”

but the thing that gives me humanity and keeps me from being ”just a woman.”

So the next time you hear the phrase ”just a horse” just smile..

Because they ”just” don’t understand. 


just nu..

Ligger och bläddrar i Hööks katalogen med tända ljus och en latte.
Flisan har varit ledig idag, därför har det varit dålig uppdatering från min sida.

När flisan har sovit inne..

..Så ser det oftast ut såhär..


Dagen..

Åkte till stallet kring halv 9 och släppte ut hästarna.
Mockade och fixade iordning allt, körde in spån och städade lite i sadelkammaren/foderkammaren.
Och när jag var klar med det var klockan redan halv 2!
Så hämtade in Flisan och gjorde iordning henne och red sen på banan.
Tränade mest bara på att få henne i form idag och på lite halter. 
Red för första gången med sadeln och tror inte att jag kan bli mer nöjd! den är precis så som jag ville att den skulle vara, fotade några bättre bilder på den också..

Veckans outfit a la Flisan


Dagens ridlektion

Hade ridlektion imorse hos min instruktör på hennes ridbana tillsammans med henne och hennes Kallblods hingst. Det är ganska otroligt att vi kunde rida tillsammans på en ridbana som är 10x5m utan problem.
Vi tränade tillsammans på diagonalsluta och samlad trav på lång tygel. Gick jättebra och vi var båda nöjda med hästarna. Diagonalslutan var knepig i början eftersom vi mest tränat skänkelviknig denna vecka. 
Nöjd Rosa och Nöjd Juliah :)
(Kass mobilbild)
 
// Juliah

Svar på kommentar

 
Svar:  Aachenträns är ju som ett allround/dressyr träns och brukar funka på dom mesta hästarna. Det som kanske är enda nackdelen med aachenträns är att vill man ha ett bra aachen som är bra fodrat så ska man kunna lägga ut en del pengar. Men annars tycker jag att det är ett bra träns som kanske inte fördelar trycket lika bra som pullartränset gör. Men i mitt tycke så är det ett helt okey träns. Aachem stör vissa hästar mer än andra och då kan ju remont som håller allt på plats vara ett bra träns eller pullar som fördelar trycket på nosrygg,kinder bättre.Acchen är lätt att dom börjar trycka om nosgrimman är för hårtspännt.
 
// Juliah

2 nöjda hästrumpor

Det var 2 nöjda hästrumpor som traskade ner i deras älskade gårdshagen. Dom hatar nämligen att stå i fårhagen utan dom vill vara på framsidan av gården och få runt gungorna,sandlådan och växthuset och beta ;)
Dom ser iallafall ganska nöjda ut :)



Fuuuuul



Riktigt charmigt..

Nya sadeln..

Idag när jag kom till stallet så hade pappa hämtat ut dressyrsadeln. 
Åhh.. kände mig som ett barn på julafton, haha..
Testade dock inte rida i den eftersom att det har spöregnat hela dagen.
Men vi har kollat så att den sitter bra osv, var lite rädd att den skulle kunna vara för liten men den satt helt perfekt! 
Ska rida i den imorgon och smörja upp den och lite sånt.
Förövrigt så var det en helt genomblöt och kall Flisan jag hämtade in idag, hon darrade till och med.
Så nu har vi bestämt att hästarna ska få börja sova inne på natten, äntligen!
Åker till stallet 8 och släpper ut dom, ska köra in spån och fixa massa så att dom kan sova inne, dom sover inne inatt också men hann inte börja fixa med spån och det ikväll så dom får klara sig med lite spån inatt.
 
Tog några bilder på sadeln med min kassa Iphone kamera.. men systemkameran åker med imorgon så ska fota bättre bilder då.
Det är i alla fall en Henri De Rivel Anthenor

Your my perfection


Rosa är verkligen en spegel av mig

Man brukar ju säga att hästarna speglar av ägarens själ och Rosa gör det till 100% Hon äter inte ens svenska äpplen vilket jag inte heller gör !

Travare kan också

Till alla er som tycker att en f.d travare inte duger till något..
Mitt mål med Flisan är att hon ska kunna bli såhär fin, men det är låååångt kvar, är ännu kanske någon månad kvar tills vi ens kan börja jobba med traven, så det är en lång väg kvar ännu!

She's my defination of perfection..


Körtur med Hamrex igår

Slutade tidigt igår så det blev en väldigt trevlig körtur med Hamrex. Inget hårtpass med tanke på att han har nya boots. Så var bara och testade cavallo boots 2-3km så han fick sträcka på benen.
Han var verkligen avslappnad och det verkar som att den hästen kommer förbli barfota eftersom det funkar bra :)

Ny hjälm..

Behöver verkligen en ny ridhjälm då jag har ridit omkring med min i minst 3 år nu..
Funderar starkt på att beställa en Charles Owen Hampton eller en liiite billigare Jacson Wen.
Beslutsångest!
 
    

D-ringsbettetet

Skulle ju testa det nya bettet igår, men fick stå och borsta av en väldigt skitig Flisan i ca 1 timme.. så innan jag tog mig ut var det kolsvart.. och spöregnade. 
Men for ändå en sväng upp och ner för vägen bara för att känna lite hur hon kändes på det, hann inte bedöma så mycket på den lilla svängen men tyckte inte att hon gick så bra då.
Men gav det en till chans idag och red på banan med det och det gick hur bra som helst! hon gick precis lika bra som på kimblewicket, kändes nästan som om hon tyckte mer om D-ringet!
 Filmade ridpasset så tog nogra skärmavbilder från filmen.

This or that?

 
VS
 

 
Vad tror ni är bäst? Åsikter taack!
 
Just nu rider jag på rakt och funkar väl ganska bra MEN har alltid ridit med tungfrihet för det har ju sina fördelar men är det någon som rider på gummipelham med tungfrihet??

Mysen blev verkad

Igår kom äntligen hovslagaren och verkade Hamrex och tog av han framskorna så att att cavallo bootsen skulle passa. Och nästa vecka ska Rosa verkas. 
 
Imorse spöregnade det verkligen så båda kusarna fick täcken + att jag angagerade mig åt att göra en inbakad fläta av rosas meterlånga man. För när det regnar brukar den bara bli ett trassel..Får se om jag far med hamrex idag och kör eller någonting. Beror på om jag hiner måste verkligen måla klart trappen,,
 
Uppdaterar mer senare !

Väldigt nöjd!

Blev väldigt nöjd med det nya bettet. Tyckte hennes rörelser blev mycket mer mjuka och steget mer utsträckt.
Tidigare har jag tyckte att hennes rörelser och steg varit väldigt stötigt och hon har blivit ihop-krullad och kan slänga med huvudet. Med gummibett blev det inga sådana fasoner. Hon var riktigt fin att rida och jag tror att jag gjorde ett bra klipp idag när jag köpte gummi pelham :)
mobilkvalla x 1000 ;)

Hur tror ni att Flisan är och rida?


Ja hur tror ni Flisan är och rida egentligen? om ni bedömer av bilderna? Dom tre första bilderna är från ett ridpass tidigare i veckan som gick halvt bra och halvt dåligt, ja ni ser ju första bilden....

Hon är rätt så känslig i munnen, vilket betyder att man måste vara rätt så lätt på handen.

Vissa dagar kan hon vara lugn och andra helt tokig. 

Hon är väldigt fjånig av sig, hon kan vara rädd för lite allt möjligt, allt från brevlådor till buskar, men det  absolut värsta hon vet är älgjägare.

Och hon är en häst man absolut INTE får bli arg på..


New in!

Nu ska jag testa detta bett som jag köpte från hööks idag
 
Gummi pelham-299;-
 
/ Juliah

Nytt!

JH collection dressyr schabrak - 396,-
Sm Autumm dressyr schabrak - 249,-
Benlindor - 149,-
Equiguard dressyrgjord - 389,-
hästgodis - 49,-
Svamp - 5,-
Läderbalsam - 69,-
D-ringsbett - 259,-
Tyglarna köpte Juliah åt mig i present och dom kostade kring 150,-

Ska åka iväg till stallet nu direkt och testa bettet, skriver en recension av det imorgon!
 

Dålig uppdatering..

Det har gått lite segt för mig att komma igång med bloggningen, har berott mycket på att det inte alls har gått bra med ridningen.
Det mesta har varit mitt eget fel, har haft en period med enorma humörsvängningar osv, vilket har resulterat att Flisan har gått som ett jävla.. ja jag vet inte ens vad.. 

Hur som helst så har det börjat gå bättre nu igen, så nu lovar jag att jag ska komma igång med bloggningen! 


Glad!

Fyllde år igår så äntligen fick jag beställt hem sadeln jag har jobbat ihop till hela sommaren, pappa betalade dock några tusen som present.

Den kommer på ca 3-4 dagar, åh, som jag har längtat!

Kommer bli riktigt skönt att slippa rida dressyr i en hoppsadel, haha..

Vilken sadel det är får ni se när den har kommit! :D

Förövrigt så rullar jag iväg till happis en sväng efter skolan med farmor, blir Hööks en snabbis eftersom det måste inhandlas lite nytt till sadeln, bl a schabrak och en sadelgjord.


Här står det still

Har verkligen inte bloggat så bra och inte Sannah heller. Det står verkligen NO IDEA på skärmen när jag ska gå in för att blogga. Men det blev iallafall en härlig uteritt igår med pojkvännen. Allt var jättemysigt förutom att Rosa absolut INTE tänkte gå över en lerpöl det slutade med att vi fick stoppa ner en bro som var på sidan och lägga den över pölen.. Vilken diva alltså ;)

dagens new in

Blev 3 vettiga saker från Hööks idag.

Uppskattad rumpkliare

Som alla vet älskar hästarna att klia rumpan på saker och ting. Jag har plyfaskivor på väggarna i mitt stall. Dvs att väggarna är helt släta. Rosa kliar sig på saltstenen och hamrex böjer sönder boxgrinden. Så nu tänkte jag att mina hästar ska få en rumpkliare. Min söta pojkvän monterade upp på sopkvastar på väggen och man kan väl säga att dom var väldigt uppskattade ;)


 
Hade ingen bild på Hamrex för han hade så mörkt i boxen men han stod också och knuggade rumpan och
flämmade ;)
 

2 flugor i en smäll

Fick motionerat båda hästarna i en smäll idag. Red båda barbacka dock hade jag träns på hamrex och bara grimma på Rosa. Blev tryckträning med hamrex och skänkelvikningar och framdelsvändningar med Rosa. Rosa gick som en dröm idag Hamrex var dock aningen svårare men det gick ändå hyffsat :)
 Hade ingen bild sen jag red Hamrex men en sen jag red Rosa.



Hästar är speglar av själar

Igår när jag kom hem tänkte jag vilket jävla fint väder. Men jag tänkte att jag gör klart skolarbetet och sen målar vi klart trappen och taket och rider sen. Men just när jag öppnat färgburken var det som om någon vridit på en kran. Regnet bara forsade ner, och det slutade inte för en i morse..Så jag och Kalle stod bara och mös med hästarna igårkväll. Mina hästar är inte som alla andra. Dom flesta hästar vill vara ute så länge som möjligt men mina står vid ledet kring 5-6 och vill in. Dom trivs nämligen lika bra inne som ute. I stallet är det lungt,tryggt och dom har massa mat och en tjock varm spånbädd. Direkt det blåser eller regnar lite lätt kommer dom upp till ledet när dom hör att någon öppnar ytterdörren. Samma om man råkas glömma stänga ledet. Då ställer dom sig direkt utanför stalldörren och vill in. Heh men det är ganska skönt att det är så. Dom vill dock ut jätte tidigt på morgonen. Annars springer dom bara runt i boxen.

Hamrex den lättlärda

Tränade skänkelvikning med Hamrex igår och även i förrgår och det hade verkligen släppt någonting för honom för från att han inte ens rubbat sig åt sidan kunde han nu gå flera steg i sidepass. Kommer nöta det nu i några dagar tills det verkligen sitter.

Presentation

Hej! mitt namn är Sannah, och jag är ny här på bloggen.
I vårat stall har vi 3 hästar, Border Fox, Popcorn och First Things First.
First Things First eller Flisan som hon kallas är min egen häst, hon är en f.d travare på 14 år. 
Just nu är hon under omskolning till klassisk dressyr/akademiskt. 
Har haft henne sen Juni i år, före henne så har jag haft ett gotlandsruss.
Border Fox eller Foxan som hon kallas är min låtsas mammas häst, hon börjar dock bli rätt så gammal nu så vi rider inte henne så ofta.  
Och Popcorn är min lillasysters shettis.
 

First Things First
ras: Varmblod
Mkh: Ca 165 
e: Smokin Yankee
u: Touch And Go

Ett program värt att se!

Tycker att alla ska se detta program! Håller med till fullo vad han säger och hur han gör!
I
I
I
I
v
Buck Brannaman
Klicka på länken eller bilden för att komma till filmen

True words by Buck Brannaman


Nytt på bloggen!!

Som ni ser är det en till som bloggar på den häst bloggen ! Hon heter Sannah och rider lektioner för mig i akademiskt och klassisk dressyr. Jag har verkligen dålig motivation till att hitta på kul saker på bloggen och med hennes hjälp kanske bloggen kan bli roligare att läsa. Det är fortfarande jag som svarar på problem frågorna. Vi kommer nu sakta som säkert starta upp en roligare blogg! Som ni säkert vet är det Sannah som fotar i stort sett alla mina bilder !
Sannah kommer lägga upp presentation senare :) 
Nu kör vi!
 

Tråkigt väder

Har inte haft någonting speciellt roligt att blogga om för vädret har varit jätte kast nu under en tid men blev
iallafall en tur med Rosa idag i sällskap med Ida och hennes hingst. Lät Rosa mest få gå på lång tygel och få gå i sin egen takt utan att kräva så speciellt mycket av henne. Hoppas nu solen kan lysa lite så ridbanan torkar upp så jag kan börja jobba där. Har tänkt att galoppombyten i skolgalopp kommer stå på schemat :)
 
Har ingen fin bild att bjuda på,,,


RSS 2.0