Olika bett

Har inte hunnit med att rida idag än så länge. Men kommer rida Rosa senare idag och tänkte testa mig fram med lite olika bett idag testar nog 2-3 bett som jag inte ridit på alls.
Ska bli spännande.Uppdaterar mer fom det senare ikväll.
 

Cavallo boots

Nu har även plastningen på Hamrex hovar lossnat så nu har vi köpta Cavallo boots.
Kommer skriva mer om dom senare då jag har haft dom ett tag.
 

När det inte finns en bil tillgänglig

 
Måste säga att jag och Sannah har våra ideér. och NEJ det var ingen häst i den. vi flyttade den bara från en 
by till en annan.

Bilder på mig och Rosa sen igår

Extremt trött och less häst och ryttare.

Info om igår

Gårdagens tävlingar gick som dom gick jag var inte alls nöjd. Rosa höll sig rätt så lugn även fast dom
höll på och skjuta och ha sig. Där emot tyckte hon en vagn var riktigt intressant.
Nåjja var ju med i pleasure c,d och B nivå och klev diskad från D för att Rosa började skolgaloppera och dom tyckte hon blev läskig. i C vet jag inte riktigt vad som hände blev typ 10 eller nå sånt. Sen i B blev jag 3a av 3 tävlande. Och i B var Rosa riktigt trött hon orkade inte ens trava i slutet hon var helt sjöblöt i svett. Stackars hästen. Hon ville verkligen hem efter det. För att inte tala om vad jag ville. Förra gången jag tävlade gick det svinbra MEN då red jag på Hackamore vilket man inte får göra i högre klasser...Så nu båste jag komma på nåt nytt vilket känns jävligt jobbigt.
 
Bjuder på bilder senare idag från tävlingen.

Tävlings dags

Imorgon är det tävling på Westernfarm i Boden. Kommer vara med i pleasure D,C och B och kommer måste rida på stång i B men det ska nog gå bra. Red på det igår utan några problem. Ska hämta transporten direkt pappa kommer hem. Sedan fixa klart allting till imorgon. Bland annat tvätta upp min gris till häst ;)
Uppdaterar er mer imorgon om tävlingen.

Rodeo häst

På dagens ridpass var Rosa verkligen en rodeo häst. Hon studsa upp och ner och hade en massa energi. I ena sekunden var det fin och lugn trav och andra sekunden tog hon världens studs 2 meter upp i luften.
Vi får hoppas att hon kan hålla sig i skinnet på lördag.
 
Blev iallafall några fina bilder
 
 

Nyfiken kuse

Hamrex är en otroligt nyfiken häst varje ljud han hör lyfter han på huvudet och lyssnar han blir aldrig nervig utan bara nyfiken. Samma om han ser någonting. Möter man en människa på vägen börjar han genast trava fram till den för att hälsa.
När någon jobbar på gården kommer han upp till ledet för att se vad sjutton man håller på med. 
Hamrex stirrar upp mot grannarnas hus.
Han ser ut som att han aldrig sett ett finger
 
eller en klippmaskin ;)

Ändringar på bloggen

Nu kommer det hända grejer här på bloggen, ikväll (mest troligt) kommer saker och ting förändas kan man väl säga. Spännande va ;)
 


Riktigt roligt

Blev en riktigt rolig travrunda igår på ca 3 km 
Hamrex var riktigt kul och hade en bra motor igår. Blev fotad av turisten på hemvägen också lite kul faktiskt.
 
Upptäckte igår när jag stod och borstade Hamrex att han är en riktig muskelknutte. 
 

Gårdagens nya

Var och köpte 2 saker från hööks igår. Blev nya ridbrallor och ridstrumpor. Jag har bara ett par riktigt sköna ridbyxor men dom är alldeles för korta och dessutom håliga och lagade några gånger. Men man har bara 1 par sköna ridbyxor. Blev iallafall dom nya byxorna på Hööks, samtröda ridstrumpor.
 

Ridbyxa Helskodd Calabria CRW®

600:-
Älskade att det var strech längst ner hatar den där kardborren som efter några min börjar klia under ridstöveln.
 

Trevlig häst

Blev ett ganska hårt dressyrpass med tanten igår men guuud vad duktig hon var. 
Satt varkligen och grät på Rosa för att hon var så otroligt fin. Fanns bara glans över allt hon gjorde. 
Piafferna var helt otroligt perfekta och traven lika så. Usch vad fin hon kan vara. 
 
 

Dålig update + seg dator

Hej på er igen, Jag vet att det går trögt med Bloggandet just nu. Men pojkvännen är här och då jobbar vi mest och när vi väl kommer in deckar vi direkt. Igår var vi iallafall på en uteritt en snabbis vilket var ganska så mysigt.
Och innan det hade jag ridlektion och det blev pleasure träning och lite pepp talk.
 
Och innan det red jag med halsring vilket gick ganska bra. Var länge sedan vi tränade det men det funkade ändå rätt bra. Idag kommer det bli dressyr på schemat tror jag. Tänkte kanske gå på andra sidan ängen och jobba stenhårt så hon får bli lite anfådd.
 
Kan uppdatera er mer sen.

Tryckträning med Rosa

Ikväll kommer jag att tryckträna med Rosa i halsring skulle jag tro. Det var ganska länge sedan vi gjorde det så känns som om det är dags igen för lite sånt. Tänkte även försöka börja med korallen senare idag. Eller i vartfall bestämma vart den ska vara. Behöver verkligen en korall!
Hittade också en film sen vi trycktränade i vintras.
 

Hästarnas nya kompis!

Hästarna har fått en ny polare i stallet vid Namn Grålle. En grå vädur som är 3 år.
 
Grålle ger järnet i Rosas Box

Hemma från hööks

Kom äntligen hem från hööks. Blev en ganska kort resa. Köpte i vart fall sånt där nödvändigt som hästsalva,en flughuva och ultra sheld.
 
Tänkte gå ut i stallet och göra ett experiment. Lånade crubnix av Sannah och ska testa stryka på det i hundkojan för nu har våra 2 unghundar tuggat upp 2 tappor in till kojan..och nu får det vara nog. Det funkar ju till hästar
så mest troligt funkar det på hundar också? Planerna för dagen ser ut så att jag ska nu ut och mocka och göra större häst hage. Sedan städa lite i stallet, försöka få igång hästtvättmaskinen, snickra på hästbron och till sist ha pleasure träning. Är jättetaggad till tävlingen nästa helg och har anmält mig till Pleasure-D,C och B så kommer bli spännande. kommer dock inte vara med på klubbmästerskapet.. Har varket tid eller råd till det.
 
Nej nu ska jag ut och göra nytta!
Arkivbild sen någon tävling förra året.

Hööks imorgon

Imorgon åker jag och mammsen till Hööks. Ska byta ut en flughuva som inte passade tydligen har hamrex x-full + att jag ska inhandla linfröolja,hästsalva och flugspray. Får väl se om jag hittar nått annat roligt där. Är verkligen hopplös...Har verkligen 0kalkyl å saker till mig utan alla pengar går åt hästarna. Förra vacken la vi ner 10 000 på skoning,sadel,veterinär mm. Det är verkligen inte billigt med hästar. Men vad gör man inte lixom?

Hästarna sprider lycka utan att tala

Hästar kan verkligen göra en till ett litet barn igen. Som dom gångerna man galopperar på en äng utan att hålla i sig. Eller hoppar barbacka eller dom gångerna dom gnäggar när dom ser en. Eller dom gångerna dom bara är där och ser på en med sina snälla trogivna ögon. Hästar är som blindskrift bara dom som verkligen försökt lära känna det främmande kan känna lycka i överflöd.
 
Mina hästar förgyller mina dagar även dom grå och tråkiga,sorgsna och deprimerade.

Full fart på ängen!


Insperation

Idag när jag läst denna blogg så hittade jag ett åsikt inlägg om att folk verkligen hugger en i ryggen ibland.
Jag har aldrig fått en kommentar på tävlig. Tror faktiskt inte någon vågar säga nått dumt då jag alltid har min pappa och pojkvän med mig + att alla är så jävla falska på tävlingsbanan. Ibland får jag kommentarer som faktiskt är roligt  t,ex att Rosa verkligen har utvecklas och att vi är ett riktigt fint par. Men ibland kommer dom där äckliga kommentarerna som gör att man bara vill lägga sig och gråta i kudden. Kommentarer som:
 
"den där hästen kan inte vara värd mycket"
"travare är ju bara låtsashästar"
 osv vill inte ens skriva upp alla på bloggen för det är många riktat mot mig också som faktiskt gör ONT!
 
Håller till fullo med vad linnea skriver om att direkt dom ser frysmärkningen så tar dom genast tillbaka den beröm man just fick. En enda gång hade jag manen på andra sidan så man inte såg frysmärket och genast sa en kvinna om hon var arabiskt fullblod. Och det var ju kul. Men det är ju en travare jag har och jag är stolt över vad jag gjort med min häst. Och dom som ser oss på tävlig ser nog ett rätt stressat ekipage men ni har aldrig sett oss prestera i dressyr. Jag är ingen westernryttare, jag rider Akademisk och klassisk dressyr.
SÅ från och med nu vill ni klaga på hur vi går kom och säg det irl och snälla göm er inte bakom eran ip.
 
 
Hade travare inte gått att göra nått annat med än att trava så skulle inte mina travare kunna skolad skritt,trav och galopp samt piaff,spanskskritt och levade ;) Ja och så kan ju Rosa sin egna gång art jag kallar för Danza 
 
Ser mina travare ut att vara "låtsas hästar"??
 

Dagens shopping

Var till hööks för att byta in skitsadeln idag osv då jag hade gjort det gick jag och spanade lite och köpte mig en ny westernfilt till tävlingen som är den otroligt vackra färgen lila :D tror rosa blir skitsnygg i det. Och så köpte jag en flughuva till Hamrex som tyvär var för stor. Men vi ska till stugan i helgen så får byta in den då til Xfull.
Har köpte 2 gånger i rad en flughuva som var för liten,,,Bättre lycka nästa gång.
 
Nu ska jag iallfall och smörja upp ridstövlarna och westernsadeln samt ringa några samtal.
Är +30 i skuggan här så måste vänta några timmar innan jag kan rida,, + att jag behöver sannah till träningen.
 

Diss till Hööks westernsadel!

Jag ger en stor diss till hööks westernsadlar.
Beställde en som skulle vara 15vid vilket är Rosas stl. När jag hämtade den såg den väl fin ut kanske lite bred men istället var den JÄTTE bred. Den var inte symetrisk någonstans.
Den var först och främst som en vickbräda på hästen eller är den min häst som har ovanligt platt rygg?
Sen var den trång fram och alldeles för stor och bred bak. Den var dessutom alldeles för lång så att den tog på flanket vid minsta lilla böjning. Sist men inte minst var "bossorna" på westernsadel knöliga. (vet ej vad dom kallas)
Den skulle säkert passa på en väldigt svankig häst med en jätte bak och låååång rygg ;)
 
Kan ge den ett plus och det är att den är väldigt skön att sitta i!
 
Men annars helt ovärt att köpa hööks westernsadel.

Inte kunnat blogga

 Har inte kunnat blogga för har varit med pojkvännen i överkalix på marknaden. Det enda vettiga jag köpte var läderbalsam då jag såg att ridstövlarna börjat bli torra. Samt en ridklänning till arabuppvisningen.
Annars har vi jobbat på en hästbro och varit och rida i solnedgången. Inte helt fel faktiskt!
 
 
 

Städat alla srymslen

För några dagar sedan så verkligen städat stallet eller ja snarare jag och Sannah. Hade verkligen noll koll på var jag hade mina saker. Så blev en grovstädning i alla lådor samt att Sannah smörjde upp allt vad läder heter. Och kan ju säga att jag har en del träns osv hela 12träns,5 sadlar för tillfället,,Får en ny IMORN!! samt 4 körselar ^^nejdå mina hästar är inte alls bortskämda med saker!
Bjuder på:
 
 
Blev en hel hög tvätt också
 
 
 

Nattritt i midnattsolen

Var jätte länge sedan jag red ut på Hamrex så efter att jag jobbat klart klockan 10 for jag runt byn vilket är typ 5km eller nå sånt. Promenerade först ca 3 km och red restan barbacka i endast grimma och grimskaft :) tror någontin har hänt! han som inte ens gått att rida själv är helt underbar. Han lunkar på lungt och håller inte på och stegrar som han gjorde tidigare.
Denna bild togs ca 22:55 och solen lyser än. Norrland är för bra ibland!

Foxan

Var och red Foxan igår vilket jag inte gjort på väldigt länge. Hon börjar bli gammal hon med. Foxan var som min första häst. Var på henne jag började utvecklas i ridning och fick smak för dressyr. Då var det hon som fanns där då ingen gjorde det. En helt underbar häst helt enkelt :) Jag var skötare på henne i flera flera år och hon känns delvis som min tredje häst :)
 
 
Tack foxan !

Let go

igår red jag Rosa på ängen framför huset och satan så taggad hon var! Hon jobbade bra som fan och fick verkligen upp flåset. Eftersom hon var så jäkla pigg tänkte jag att jag far en sväng med henne och släpper lös odjuret i henne. Så for och galloperade ca 1 km i full galopp.Men hon hade kunnat springa 2 mil till! Så himla kul när hon är så het trots at hon är 19. Måste nog fara på några galoppturer innan westernfarm tävlingen annars lär det var hopp och bock hela tävlingen ;)

 


Hur tror ni Hamrex är att rida?

 

Gårdagen

Kunde inte blogga igår pga tidsbrist och sedan inget internet.
 
Jag berättar om det viktiga. Jag gick upp kring 7 och for och travade med Hamrex. Det var ett tag sedan jag gjorde det pga hans hovar och att jag jobbar hela dagarna. Iallafall så var jag och travade och han var verkligen frammåt men han hade lite dåligt med flås om man säger så ;) Efter körturen spolade jag av hans ben och tog in han i stallet. Sedan ringde mamma och sa att veterinären var påväg. När Lars som veterinären hette kom vaccinerade han först båda hästarna och sedan Undersökte han Hamrex Hovar och gav mig tipset.
 
*spola bort all lera från hovarna varje dag
 
*smörj kronranden med återfuktande kräm te,x helosan.
 
*ge han biotin och låt han fortsätta äta Lucern.
 
Sen så skulle jag bara ge det sin tid så får vi se. Det är ju tragisk om man måste ta bort honom för hovarna. 
Jag ägna mig stenhårt åt att få detta bra nu!
 

Man och svans tips!

 Som ni vet har en av mina hästar underbar man och svans, tjock och blank.
Tänkte ge er tips som verkligen funkar.
 
* Jag borstar sällan ut man och svans eftersom det rycker lös så mycket hårstrån och om jag
nu ska borsta ut manen använder jag massor med pälsglans och låter det verka ett tag. Då slipper du dra i hästen hårstrån i onödan.
 
*Jag använder heller aldrig kamm eller piggborste till man och svans istället använder jag en helt vanlig rotviska
med lite styvare strån. 
 
* Jag tvättar mina hästar ganska sällan sisådär 3-4ggr per år och det är väl vår och sen under tävlingstiden på sommaren. Att tvätta hästen för ofta gör att den naturliga fetterna försvinner i både päls,man och svans.
 
När jag badar mina hästar använder jag antingen Ekol hästschampo eller Horse salon
 
Efter att jag sköjt ur allt schampoo sätter jag balsam i manen och svansen. Det gör det lätt att reda ut och fläta.
 
Såklart använder jag apotekets ELW balsam oparfymerad
 
Ju mer doftfritt du använder ju mindre kommer din häst att rulla sig efteråt ;)
 
 Sen om du vill få en extra boost på man,svans och pälsens glans kan du blanda i några matskedar Rapsolja i fodret eller varför inte Linfröolja?
 
Resultat:
 
 

Gamla pållen

Jag skrev detta inlägg för ett tag sedan men det hade inte publicerats så skriver om det igen.
 
För några dagar sen när jag stod och fixade mig nå mat slängde jag en blick mot bordet och där var en tidning. Och såg att på första sidan var en vit häst. Som alla andra hästmänniskor som ser en häst på en tidning gick jag fram till den och såg direkt att det var min gamla häst Wind Champion. Alla flockades såklart runt tidningen. Ingen hade tidigare tänkt att det faktiskt var han vita hästar är ju ganska lika varandra ;) 
 
 
Champ är en welsh som jag hade ca 1,5 år vi hade han bara på foder. Blev ju ganska snabbt för lång för honom så var tvungen lämna tillbaka honom. Då åkte han till en ridskola vilket var vad jag hade fruktat. Jag ville att han skulle komma till någon som kunde börja tävla med honom i hoppning eller dressyr. Jag började skola om honom till akademiskt. Så kändes rätt surt när han åkte till en ridskola. Men eftersom jag inte var ägare på honom kunde jag ju inte bestämma.
 
Lite bilder sen jag hade honom
 
Tror dock inte att han ville här ifrån eller vad säger ni?
(bilder från lastningen)
 

Veterinär tid

Imorgon kommer en veterinär hit hon ska först och främst vaccinera hästar för detta år och sedan ska hon kolla på Hamrex. Han har varkligen jätte dåliga hovar. Dom spricker och rasar sönder min hovslagare fick plasta ena bakhoven igår för att ens kunna stoppa en sko på honom.
Och nu till det underliga. Det är bara hans bakhovar som är dåliga!? Framhovarna är bra.
Ibland undrar jag om han belastar sig fel eller att han har brist eller någonting annat. Men han äter lusern,är väl byggd och jag vattnar hovarna varje dag,,
Men imorgon kanske jag får mer tips!! 
 
Behöver all hjälp jag kan få för ni vet vad ordspråket säget No Hoof, No Horse.

Blöt råtta

Duschade av Hamrex igår och tror jag blev av med hans eksem. Har då inte sett han klia sig.
Upptäckte att jag hade lite schampoo så köpte ett nytt som tydligen ska vara bra.
Så tänkte ta ett ryck och tvätta Rosa imorgon om jag hinner. Jobbar hela dagarna så hinner inte med någonting nu för tiden. 
 

Bodypump med tanten!

Våra nya övningar :)
 

Someday we gonna rock all losers away!

Red Hampa idag och det gick förvånands värt jäkligt bra! Sannah var med och fotade och såg på. 
Och ja orkar inte skriva så mycket utan rubriken får tala!

Godmorgon

Idag är det underbart väder och nu ska jag faktiskt klättra in i röjsågen och gå ut och röja lite kring gården och hästhagen. Senare idag ska jag ta och tvätta Hamrex för han har sån klåda. Tror ibland att det kan vara soleksem men det hoppas jag verkligen inte. Ska i vart fall duscha av man och svans idag och se om han slutar klia sig. Han kliar ju sönder man och svans som äntligen börjat bli bättre.
Om ni vet vad detta kliande kan vara, släng gärna in en kommentar och om ni vet eventuell behandling!
 

Longering av Hamrex

Longerade Hamrex ikväll och det var då andra gången och det gick verkligen skitbra!
vi har bara lite kommunikations problem ibland.
Hamrex är en väldigt lojal kuse. Som idag då jag hade honom lös på banan följer han efter med mulen i ryggen på en. Springer jag så springer han. Någonting ännu roligare var att när jag sprang över dom upphöjda bommarna gjorde han också det. En "vanlig" häst hade ju försökt att slippa arbetet och sprungit på sidan, men inte min pojke inte, Vi har verkligen en ljus framtid framför oss!
Hm,,han är lite av quartermodel med den bakdelen ;)

Smidig att rida

Rosa har blivit så himla fin att rida, så smidig och lätt att forma och samla. Hon har verkligen blivit en drömhäst!
eller ja många tycker hon är svår riden men jag tycker hon är gudomlig. Jag och Rosa är verkligen gjorda för varandra och nu på sista tiden har verkligen poletten ramlat ner. Känns så himla skönt att sätta sig upp på henne för jag vet att jag kommer få en bra ridtur. Det är väldigt sällan vi behöver bråka nu för tiden. Allt i ridningen känns så himla perfekt!
 
 

Sadel till salu

Säler en av mina sadlar nu då jag inte använder den. Har bara haft den en kort tid tills jag köpte min akademiska sadel. 
 
Klicka på bilden för att komma till annonsen

Inte så konstigt

Nu när jag loggade in hade jag nya blogg.se, Det är kanske därför det krånglat så mycket?
För blogg.se har verkligen gått skitsegt! Men förhoppningsvis blir det bättre nu. 
 
Idag är det iallafall bättre väder än vad det var igår och i förrgår, Har regnat konstant i ca 4 dagar men värst var det fredag och lördag. Nu är det mulet så tänkte rida Rosa senare på hacket och bara gå igenom lite saker. Snart är ju tävlingen på Westernfarm den 28-29 Juli och dit MÅSTE man ju !
 


RSS 2.0