Knackligt med bloggningen

vet att den här bloggen är lite knacklig med uppdateringar MEN det är för att jag knappt har hunnit med hästar under förra veckan var så satans mycket prov och skit så det blev ingenting mer en någon enstaka ridtur och nu regnar det för fullt så jag ska ta och ta in mina kusar och mocka sen får dom stå inne !

Så nöjd!

Blev så himla nöjd över dagens ridpass. Rosa var så harmonisk och sökte sig neråt i alla gångarter. Känns som att vi börjar komma någon vart äntligen!! Var in på WRAS och såg att nu börjar westerntävlingarna dra igång igen! redan nästa helg ska det vara tävling i piteå. Dock tyckte jag att det var dåliga valmöjligheter osv så skippar den + att det är en lång resa till Piteå..Och är ändå int så sugen på tävling nu. Måste raka rosa innan för hon ser ut som en rugguggla just nu! + att jag måste inskaffa mig en westernsadel så jag får vara med i högre klasser ;)


Tips till svårfödd kuse

Jag kommer ihåg att när jag köpte Rosa var hon jätte svår född på vintern. Men det var nog inte höets fel utan det var att hästarna i den hagen jagade bort henne. Men då jag flyttade henne därifrån och började mata henne med kornkross och klöverhö började hon genast gå upp i vikt. Och sedan dess har hon alltid ätit kornkross under vinter tid samt müsli,grundpellets och mineraler i pellets form. Så om ni har svårfödda hästar försök att få tag i klöverhö och köp kornkross ger ett snabbt och stabilt resultat!

Rida i grimma

Hade ridlektion imorse klockan 09:00 gick faktiskt bra. Vi tränade samlingar och skolskritt eftersom att Rosa är lite ostabil i just det men fick till några riktigt fina och korrekta skolskritter! Nå då jag var klar med Rosa så tog jag ut Hamrex i paddocken och markarbetade lite med honom, lär honom "dansa" med mig. Lite svårt att förklara med ska visa i en video någon dag :) Iallafall så gick det finemang testade även rida utan träns osv :)
Mobilkvalla på Rosa efter dagens pass
Och sedan lite kallblod ;)

Uteritt

Sorry för skitdålig uppdatering men sovde hos becka igår osv och dom hade inget internet. Men vi fixade lite med deras hästar osv vi tänkte först rida men fastnade i ett spel så det hann bli så satans mörkt! Iallafall så när jag kom hem idag så slängde jag på mig ridkappan och for ut på en uteritt med Rosa i finvädret och hon gick förvånansvärt bra idag? Tror Rosa har haft ont någonstans i kroppen för hon har varit allmänt jobbbig i flera dagar sen fick hon vila i 5 dagar och så körde vi en mjukstart på det och hon är mycket gladare nu! hon är ju faktistk 19 så lite krämpor måste hon ju ha? även om hon beter sig som en 3åring ibland? Ja iallafall så gick hon bra idag och hoppas på samma imorgon då vi har lektion.
Ska gå och natta kusarna nu så vi får höras senare!
Från arkivet, tror bilden är från i höstas elr nå sånt ^^

Kvälls pass

Blev ett litet kvällspass för mig och Rosa då hon inte varit riden på 1 vecka. Snacka om att det var krut i tanten. men fick iallafall ut av det jag ville. Dagens pass bestod av samlingar i skritt och trav samt skolgalopp. Visst var hon lite het osv men det var bara andas så funkade det. Mamma mockade medans jag red så det gick fort i stallet idag.
Iallfall så är hästarna nattade nu och jag kommer bänka mig vid tv'n nu!

Känslan som uppstår...

...när kälken lossnar från skaklarna och man glider förbi hästen som bara tittat på en som om man vore knäpp.
Hann faktiskt bli lite rädd då hela skiten lossnade. Jag hade just varit på en tur och det var verkligen jätte fint med norrsken och stjärnhimmel osv och då jag kommer hem och just då jag säger "proo" så lossnar kopplingen och jag glider förbi hästen ! Tur att jag har en klok och förståndig kille som står helt stilla men lite puls fick iallafall jag själv. Började tänka att tänk om det hade hänt i en nedförsbacke?? Bor ju i en dal så det är rätt backigt med mycket ned och upp backar. Har dock inte hunnit lista ut hur jag ska åtgälda det med det får bli morgondagens projekt har ju en ganska klyftig pappa som säkert kommer på någonting bra så inte det inträffar igen.
kopplingen lossnade helt enkelt..

Sverige grepen

Sitter med hårfärg i skallen och då det är klart tänkte jag ev skjutsa Sannah till Mansheden med häst och släde. Men tycker att det blåser för mycket..suck det har blåsit nu hur länge som helst! Det verkar inte vilja ge sig...
Tänkte förresten säga nu medans jag kommer ihåg så fick jag ett Sverige Grep av min mamma.
Då hon skulle mocka och märkte att det saknades piggar på grepen blev hon arg och köpte ett sverigegrep för 498:- i ren ilska.
Det grepet känns jätte bra och man slipper böja sig så mycket. Finns bara fördelar med det riktigt många plus!

Svar på kommentar

SVAR: Nja enda nackdelen är väl att vissa hästar kan "krulla" ihop sig men det brukar bero på var tyngdpunkten sitter i bettet. Farlig?? antar att du hört det från någon ridskola ? nej nej stångbett är ett milt bett bara det är rätt storlek. Ett vanligt tränsbett är mycket farligt då det kan klämma hästen i munnen, ett stångbett ligger stilla i hästens mun. Det enda viktiga innan man köper ett stångbett är att kolla upp vad just det bettet kommer ha för inverkan på min häst och om man ska kombinera med en kapson också.

Rosa med ett portugisiskt stång och kapson.

Ingen uppdatering

Nu mina vänner så är det så att jag åker till fjällen imorgon så kommer inte uppdatera fören kanske söndag ? mamma kommer ta hand om djuren osv men nu måste jag sova då vi åker imorgon kl 05:00 !
hah natthumor åt den bilden kolla vad fan han gör med munnen!

Svar på kommentar

SVAR: Han är ganska stark i munnen men det är inte därför jag använder stång på han, det är för att jag inte gillar delade bett pga klämrisken. Gillar stångbett mycket mer för att de sitter stilla i munnen och hästen har tungfrihet, det gör att hästen blir mer avslappnat av att kunna flänga lite med tungan. Man kan få ut mycket mer av ridningen och slippa sitta och dra i hästens mun.(enligt mig) Och istället för att tokdra eller använda äckliga sporrar eller endra hjälptyglar för a för att få hästen böjd räcker det med att skaka på lillfingret. En häst med stångbett blir mycket mer lyhörd på ryttarens hjälper. Det finns olka stångbett med långa eller korta skänklar med eller utan tungfrihet osv osv men finns oftast ett stångbett som passar just din häst. Dom är bland dom mildaste betten man kan ha förutom gummi bett och hackamore.
Använder jaktkandar på Hamrex och det funkar kanon! han krullar inte ihop sig med det bettet.

Sol idag med!

Underbart vackert väder idag! Hästarna står och solar sig och bara tar det lungt. Båda kommer att ha ledigt idag och få njuta av finvädret. Har hunnit hämta 24höbalar imorse eftersom mamma kommer att ta hand om hästarna då jag och pappa far bort och hon vill inte hålla på att dra i rundbalen.
Vad gör ni denna vackra dag?



Månskenstur med den jag älskar mest

Kom just hem från en månskenstur med Hamrex. Ångrar verkligen inte att jag köpte den hästen han är tryggheten i mitt liv. Underbar kväll iallafall med fullmåne,stjärnor och norrsken!

Överraska din häst!

Jag brukar överraska mina kusar med att gömma morötter eller äppelbitar i deras natt hö tror faktiskt dom gillar mig ibland ;)

Hamrex dag

Söndag det innebär att det är Hamrex dag så jag tänkte variera träningen med att tömköra och det gick förvånans värt bra idag fick i stort sett allt jg ville! så himla duktig pojke jag har! Om han bara kunde vara lika duktig i ridningen.. Men jag nöjer mig med att han kan piaff,skolgalopp osv osv när man tömkör men nog ska jag lirka in det i ridningen också har faktiskt tänkt rida lektion med han med någon gång då och då :)
Och så bjuder jag på en film också på 0:36 och framåt ser ni hur sakta han kan trava om ni jämför med hur fort jag GÅR.
så fick han sitt mycket efterlängtade korn

Att leda i grimskaft

Jag har inte använt grimma på mina hästar på typ 1 år utan leder dom i bara ett grimskaft runt halsen.
Men det kan ju ha sina nackdelar när det finns smarrigt hö på marken ;)

En dag med hästar

Började dagen med ridlektion kl 09:00 gick bra som fan på ren svenska. Efter det hem och fixa stallet klart lovade Ida att hjälpa till med barnridning hos henne idag så när jag blev klar med stallet och hade skjutsat kristina till Danne så for jag dit. Allting gick bra och lilla gubben Brave Heart skötte sig ypperligt!
Då jag var klar hos Ida så åkte jag till Danne där Kristina var och vi red och pysslade lite med pållarna
red även Gregor ett tag men det var så tungt underlag så blev inge länge.

bilder sen idag


vinter bana!

Min ridbana på vintern blir väldigt isolerad så jag behöver bara ha staken på 1 långsida eftersom att plogkarmarna blir ca 1m höga så behöver inget staket på vintern.

Stormande vindar och fladdrande manar!

Det blåser inte lite idag visst det är sol osv men det blåser! Idag fick jag lov vilket är jäkligt skönt! Kommer bli mycket hästar nu! Tänkte iallafall försöka våga mig ut och rida Hamrex men skulle vilja att det lugnar ner sig lite då Hamrex brukar bli lite virrrig när det blåser såhär men det kanske alla hästar blir?

Inte så jätte nöjd

Rosa var ganska så småtjurig idag vet inte riktigt vad som var med henne kanske vårkänslor? det började med att direkt jag hoppade upp började hon snurra runt vilket hon aldrig annars gör.
Hon han också bajsa 3 gånger på typ 500m vilket också är ovanligt. Under själva turen gick det ändå ganska bra fick skolskritt och en lugn samlad trav samt nått steg i piaff men då jag skulle börja galoppera började hon gunga som en gunghäst blev väldigt yviga rörelser och jag föll såklart direkt ur balans, och faller jag ur balans blir Rosa ännu jobbigare.
Så nu försökte jag hitta balansen på en gunghäst som inte alls ville. Men då jag ändå fick hon att gå rakt och fint valde jag att svänga in på kyrkans plan och avsluta där med lite galopp eftersom att det var den som blev dålig idag. MEN då jag skulle svänga in blev hon förbannad då hon trodde vi var klara och ville hem och äta så hon reste sig upp för att visa sin onöjdhet. Blev såklart lite rädd men var ändå mest förbannad hur hon ens vågade. Men försökte att inte visa min aggression och försökte istället koncentrera mig på att få till galoppen och då den satt avslutade jag passet.

Dagens schema

Dagen kommer se ut så att nu kommer jag gå ut och rida Rosa. Blir dressyr på dagenspass möjligtvis med bommar. Sedan fixa stallet och smörja upp sadeln. Ska också tvätta min sadelgjord och något schabrak.
Mobilkvalla...


RSS 2.0