"I run on my middle finger"

Varnar för känsliga tittare men tipsar för er som är mer intresserad av hästens historia och hur deras kropp hänger ihop med varann. Helt klart värt att se!
 
/Juliah

Ridlektion 31/3 2013

Höll ridlektion för min äldre syster Ingela idag. Tidigare red vi mer tillsammans men sen hon blev gravid har det inte blivit så mycket rida. Hon har haft 3 hästar då hon var yngre men sålde bort alla då hon var 17. Nu vill hon börja träna mer seriöst. Så vi bestämmde att då hon kommer hit så får hon rida lektion för mig.
 
/Juliah

Påsk godis till hästarn

Så omtänksam och jämställd jag är så tyckte jag att även hästarna skulle få ett påskägg. Så tog mitt och Kalles
påskägg och fyllde dom med äpple och morötter. Tänkte ge dom det ikväll medans jag tvättar Rosas brunst-piss svans ;)
/Juliah

Dagens fråga

Idag slog det mig: Varför MÅSTE man alltid kliva upp på hästen från vänster sida?
Är det av någon speciell anledning eller är det bara något vi gör? Man har ju alltid hört att man ska kliva av och på hästen från vänster men VARFÖR!?
 

Hm: Tror jag ska förvirra mina hästar och kliva på från höger sida ibland ;)
(google)
 
/Juliah

Fin uteritt

Var på en fin uteritt idag i sällskap av Ida. Tog Hamrex med tanke på att Rosa är i högbrunst och hon hade hingst så var det väl både säkrast och smartast att jag tog Hamrex. Jag kan säga att jag aldrig njutit så mycket som jag gjorde idag på hans rygg. Han var så lugn och snäll och bråkade inte en ända gång. Sen kunde jag dessutom be om att få en riktigt fin samling på honom och han bara "okey!". Åh vad jag älskar den hästen! Du är min bästa vän!
/Juliah
 

Aktiviteter i hagen

Brukar försöka aktivera hästarna i hagen så mycket som det går. Nu på vintern blir det lätt att dom står väldigt stilla och stelnar ihop. Min snälla far har skottat upp i hagen så dom ska kunna gå någonstans. Kan säga att det uppskattades Hamrex sprang runt och skuttade. Sen stoppade vi ut höstationerna på andra ställen så dom får gå lite. Vi slängde även dit en gran och släpade in en stor asp.
/Juliah

Härliga vår!

Har verkligen varit fina dar nu. kn erkänna att dom behövdes. Har varit ute i stort sett hela dagarna så har inte tagit mig tid att blogga så ni får överleva med dålig update nu under min ledighet. Igår var jag iallafall och promenera med Hamrex och red tillbaka då min höft inte är riktigt ok. Och imorse passade jag på att rida ut med Rosa barbacka även idag. Var varklgien helt underbart. Solen sken och man kan säga att hela byn var igång.
såklart fotar man väl en öronbild också när man rider ut right? ;)
/Juliah

brunst..suck

Ååh vad roligt nu har Rosa börjat brunsta. Hon blir en helt annan häst när hon brunstar. Hon som hatar Hamrex i vanliga står och kliar på honom. Dessutom är hon en snusktant då hon brunstar då hon står och skvätter piss överallt och hela tiden vilket inte är sådär jätte trevligt. Ibland är det jobbigt med ston..
Hamrex fattar inte varför hon beter sig så skumt..
/Juliah

2 flugor i en smäll.

Hade verkligen ingen inspiration till dagens aktiviteter för hästarna men då slog det mig att jag kunde träna båda samtidigt. Så körde lassvagnen med Hamrex och hade Rosa bakom i släptåg. Gick rätt bra förutom att Hamrex inte verkade fatta att hon var med för han blev jätte konstig och stannade och gnäggade och gick i piaff mm. Tur att Rosa iallafall är lugn.
Har tyvär ingen bild på mitt länga tåg men kan bjuda på en gammal så ni förstår hur jag menar.
(2010) satt på en höbal på den tiden..
/Juliah

Mina fina <3

Jag och Kalle fotade några riktigt charmiga bilder på mina fina ♥
/Juliah

Stress, stress, stress

Under den här helgen har jag försökt att uträtta så mycket saker som mäjligt på så kort tid som möjligt.
Vilket jag faktiskt lyckas rätt bra med. Igår städade jag ur Rosas box då den har dammat så jävla mycket så hon började hosta. Så spolade ur hela boxen och stoppade helt nytt spån. Vi köper spån från granngården som är typ silas så det ska vara dammfritt och det är det också det var stallpellets som gjorde det dammigt...
/Juliah

Körning

Var och körde med Hamrex idag i denna storm. Gick bättre än vad jag trodde det skulle gå med tanke på att
han brukar bli rätt tittig då det stormar. han skötte sig bra och blev rätt stetig med tanke på hur tung lassvagnen är.
Har dock ingen nytagen bild att bjuda på.
men ni kan få en väldigt charmig bild på Hamrex ;)

Sovmorgon

Har sovmorgon till halv 11 idag vilket känns skönt med tanke på att förutom mina hästar så tar jag ut min grannes också då hon är på konferens. Så imorse då jag var klar med mina hästar for a´jag med skoter och stoppade ut hennes 3 pållar. Hann inte blogga igår pga skola arbete men var och tömkörde Hamrex vilket gick väldigt bra.
Han är faktiskt väldigt fin att tömköra jämfört med Rosa som gärna drar i tömmarna och små travar.
En arkiv bild på Hamrex sen förra våren :)

Barbacka idag

Red barbacka idag pga att min sadel ännu är trasig. Rosa gick riktigt bra som vanligt. Men hon kommer nog att
gå in i brunst när som helst så hon är sådär känslig och ömtålig i själen. Visste ni att hästar också får "mensverk"/"brunstvärk"? Kommer nog bli mycket skritt övningar tills det har börjat ge sig. Fast idag så tränade jag galopp fattningar med henne medans hon går att övertala om man säger så ;)
Gick iallafall väldigt bra,
 
/Juliah

Oskyldig

Tänk så himla oskyldig man kan se ut ;)
/Juliah

Dagens träning

Hade lektion med Rosa idag. Fick ta barbacka gjorden då hennes sadel var trasig igen,,,
Men det gick lika bra barbacka, man får ju träna mer på balans och sits vilket är nyttigt!
Vi tränade på tempoväxlingar mellan skritt och trav. Och då menar jag 4 steg skritt och 4 steg trav. Sedan bytte
vi och tränade på att lägga lika mycket vikt på bakbenen och red på små volter i hörnen för att hästen ska våga belasta inner bakben. Och till sist tränade vi skritt i rakform som man kompliterar med något tungre övning på 4 ställen på ridan alltså en gång på varje sida. Jag växlade mellan skolskritt och terre á terre på utsatta platser. Fick kommentaren att något har hänt för Rosa ser ut som en barock häst! Och jag som älskar barock hästar blev såklart glad över det!
Både jag och Rosa är nöjda över dagens lektion!
Bjuder på en arkiv bild sen förra året :)
/Juliah

Gårdagens tävling

Jag är så himla glad över gårdagens prestationer av Hamrex. Tror inte jag hade kunna begära mer av honom.
Han har aldrig varit i ett ridhus vilket inte märktes. Gick i början så han fick kolla på alla speglar och boxstäver mm. Red i 2 E-klasser och blev placerad som 2a i båda grenarna! stolt matte!
Kan inte säga mer än att jag så himla lycklig och stolt har nog fått en riktig kick!
/Juliah

Morgondagen

Imorgon ska jag som sagt tävla med Hamrex, kommer bli minst sagt spännande och man kan ju inte låta
bli att bli lite nervös. Kommer iallafall att åka dit i sällskap med Daniel och Mims vilket känns som ett bättre alternativ än att han måste åka ensam dit första gången. Min snälla mamma som åkte till Haparanda idag passade på att köpa en ny western padd då jag bara har filtar som dessutom inte passar på honom.
Uppdaterar mer sen :)
Hamrex sen gårdagens promenad :)
/Juliah

Tömkörning

Tycker att tömkörning är en exemplariskt övning för att jobba på samspelet med hästen. Var och tömkörde Rosa
igår och man kan säga att det var en del krut i henne. Men hon verkar tycka att det är lite svårt då hon inte kan ta lika mycket stöd av mig som ryttare. Tömkörnong är nog något vi ska träna mer på.
/Juliah

Mysigare att rida i tillsammans

Jag och Sannah var och red ut igår med Flisan och Foxan. Kändes helt anorlunda att rida Flisan nu jämförst när Sannah köpte henne. Något jag verkligen tyckte var mer än intressant var flisans påskjut. När hon travar går hon mer i en slags passage med nästan raka, väldigt höga och luftiga framben. Medans hon fjädrar med bakbenen mer under sig. Rätt intressant att studera hennes steg. Hade dock inte den optimala "sitta ner i traven" sadel så blev rätt skumpigt om man inte lutade sig överdrivet bakåt. Erbjöd dessutom Sannah att testa rida i en av mina akademiska sadlar för att göra det mer rättvist för henne att visa hur skön hon är att sitta på egentligen.
Tror absolut att Flisan kan ha en riktigt ljus dressyr karriär i framtiden
Mobil bilder får duga då jag helt glömde att ta med kameran...
 
/Juliah

Mönster träning

Tränade western riding och western horsemansjip mönster igår.
Hamrex gick ovanligt bra idag och försökte inte lägga tungan över bettet. Kändes otroligt bra iallafall kan verkligen inte klaga.
/Juliah

Dagens pass

Idag gick Rosa riktigt jävla bra! behövde inte bråka någonting med henne idag hon bara *okey, jag gör det*
På dagens pass stod det skolor och skolskritt. Kan säga att jag fick nog det finaste skolskritten någonsin.
Idag kändes allt verkligen helt perfekt! Kan inte säga mer än att jag är helt salig från dagens pass.
 
Har tyvär ingen bild sen idag att visa..
 

/Juliah

Äntligen på hemmaplan

Igår rullade vi in på gården efter 5 dagar i fjällens hårda vindar och trånga arkar. Kan säga att det var
mer är skönt att sova i sin egen säng för att inte tala om hur skönt det var att pussa på hästarna. Det värmde upp hela hjärtat då de stod vid grinden och gnäggade när de såg en. Är inte det det bästa som finns efter att man varit borta länge?
Ida sa att hästarna hade skött sig och att allt gått riktigt bra vilket kändes skönt.
Iallafall har jag hunnit läsa en bok under fjällresan om kraftskapande ridkonst så har massa inspiration och framför allt motivation till framtida ridpass och kommer börja redan idag då jag planerat att rida Rosa:)
Kommer mer sen!
/Juliah

Åker till fjällen

Kommer åka till fjällen imorgon på morgon så kommer inte kunna blogga förren nästa vecka och har så mycket att göra så hinner inte heller göra några tidsinställda inlägg. Är upp till Sannah att hålla uppdateringen på top ;)
 
Igår

Var och köra med Hamrex igår. Kan säga att det verkligen var härligt solen sken och det var rätt så behagligt ute.
Mötte 2 lastbilar och han lyfte inte ens på örat! helt otroligt vad duktig lillpojken är! Vi var iallafall en bra bit och höll jogg nästan hela tiden. Han var rejält svettig då vi kom tillbaka. På tillbakavägen passerade vi en släp som slaktbilen hade kopplat av. Märktes att det var djur i den då det ångade från taket. Loggan på släpen var en häst så stog de något i stil med slakteri piteå ab. Börjar alltid rysa då jag ser slaktbilen. Den brukar nämligen alltid använda en parkering några meter från vårat hus att koppla av släp osv. Iallfall när vi passerade vagnen så var Hamrex på helspänn och när släpet gungade till så hoppade han till lite. Men såfort vi passerat den så slappnade han av och hängde med huvudet istället för att spänna nacken som en fiolsträng.
Hamrex var modig igår.
 
Har ni tänkt på hur missvisande skuggor kan vara?
/Juliah
 

Dagens pass

Kan säga att dagens pass var rätt så svetting. Blev mycket trav övningar samt terre á terre mot slutet.
Man kan säga att hon tog i för kung och foster land. Kan inte beskriva så mycket bättre än att hon var helt underbar att sitta på idag.
Kommer kanske bjuda på en film så småning om ;)
/Juliah

Något intressant

Jag vet inte om det är bara jag som reagerat på att vissa hästar använder sig av sina skolor i hagen.
Ganska underhållande då speciellt Rosa gör en uppvisning i hagen på morgonen. Innehållande av piruetter, levad, skolgalopp, terre á terre. Medans Hamrex kan trava runt i rikitgt fin samlad trav och fjädra i stegen.
Är det bara mina hästar som beter sig så?
/Juliah

Är med och tävlar!

http://ponnydressyr.se/2013/february/vinn-ett-fleecetacke-fran-amigo.html#comment
/Juliah

Körning

Temperaturen steg så beslöt att fara och köra med Hamrex. Testade dessutom ett nytt bett jag fått av sigge tidigare men aldrig testat. Det slog mig att jag verkligen borde skaffa ett rejält körträns istället för att flänga runt i ridtränset. Känns lite "ostadigt" om man säger så. Men tänkte ut senare och rota bland lite gammla saker man vet aldrig kanske fyndar ett körträns som går att använda för om jag minns rätt så ska det finnas något körträns där ute men i vilket skick det är i är ju en helt annan femma.
Iallfall körturen gick bra, man kan säga att svett bara var förnamnet men det behövdes nog med tanke på hans mage.
/Juliah

Testar mig fram

Ursäkte för att jag bloggat lite dåligt men har varit väldigt mycket skoltimmar denna vecka. Men nu är det äntligen lov och iger testade jag faktiskt att rida på ett rakt eggbett. Har aldrig testat rida på det har endast haft det på longertränset då jag longerat med gummisnodd. En sak har slagit mig och det är att Rosa vill ha raka bett. Hon verkade trivas rätt bra på eggbettet dock är hon ju inte lite finkänslig som på gummikandaret men det går helt klart att samla till skolor osv. Idag blir det någ ingen ridning med tanke på att det är -20.
Så kommer nog nu i framtiden att växla mellan bettlöst,gummikandar och rakt eggbett beroende på vad jag ska göra.
(bild från arkivet)
/Juliah


RSS 2.0