Svar på kommentar

Svar: Så beskrev Hamrex förra ägare att Hamrex var. Det låter som att din häst inte är så jätte förtjust i ridning och då ska du försöka att bara rida KORTA stunder max 15-20 min och inte kräva någonting av han bara att han ska följa fyrkantspåret. Begär bara skritt i början. Sedan kan du utveckla men kom ihåg KORTA STUNDER.
Skulle han börjar bocka eller stannar så måste du andas och koncentrera dig med vad du håller på med. Skritta några varv efter spåret och direkt han börjar lyssna och vinkla öronen mot dig ge långa tyglar och avsluta lektionen.
Att han tjurar och inte vill gå kanske beror på att han är uttråkad. Försök då att kanske stoppa upp bommar eller koner. Träna att rida volt eller pepparkakan eller varför inte tömköra?, super bra variationsövningar.
Varför han är så tjurig är för att han inte tycker det är kul med ridning och det tyckte inte Hamrex heller då jag fick han men jag red han ganska sällan och bara korta stunder och nu funkar han super! men kolla även över utrustning mm. Kan ju klämma eller skava som gör att han inte vill?
Hoppas du fick svar och lycka till :)

Kommentarer
Postat av: Philippa

Vilken fin blogg!

Följa varandra via bloglovin?



:)Kram!

2012-02-13 @ 21:06:37
URL: http://boingboing.blogg.se/

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback